Početna  /  Počelo suđenje ministru Lukaču
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Počelo suđenje ministru Lukaču

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je počelo suđenje ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda Dejanu Spasojeviću iz Banje Luke.  Zanimljivo je da se na objedinjenom procesu sudi i Spasojeviću, zbog navodnih prijetnji supruzi Dragana Lukača.

Dragan-Lukac

Na pripremnom ročištu oba procesa su objedinjena, jer se odnose na isti događaj, s istim svjedocima. Branitelj Dejana Spasojevića je, kako tvrdi, od advokata Dragana Lukača dobio ponudu da kompletan slučaj bude riješen nagodbom.

Navode o ponudi da slučaj riješe sporazumom, ni Dragan Lukač ni njegov advokat Jovan Čizmović nisu htjeli komentarisati, piše BN.

Aktuelnom ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču sudi se po optužnici Okružnog tužilaštva, u kojoj se tereti da je u avgustu 2013. godine na igralištu u banjalučkom naselju Petrićevac pretukao devetnaestogodišnjeg Dejana Spasojevića.

Lukač je u ranije objavljenom pismu to demantovao: “Istog sam oborio na zemlju uz pomoć zahvata na ruci i držao ga u namjeri da ga smirim. Istovremeno je pokušavao da me udari nogama, prilikom čega je došlo do povreda u vidu oderotina i ogrebotina, jer je isti ležao na asfaltu i pokušavao da se otme iz zahvata sve vrijeme govoreći – pusti me, sve ću ih pobiti.”

Odbrana Dejana Spasojevića, međutim, tvrdi da su druga djeca, među kojima je bio i Lukačev sin, pretukla njegovu sestru. Kada je Spasojević sa sestrom došao na igralište, tvrdi odbrana, Dragan Lukač ga je pretukao.

Glavni pretres je zakazan za 1. februara sljedeće godine, kada će se Dragan Lukač i Dejan Spasojević izjasniti o optužbama.

0 Shares
0 Shares
Copy link