Početna  /  Petričićeve karikature ubuduće u NIN-u
Srbija Vijesti

Petričićeve karikature ubuduće u NIN-u

Karikature Dušana Petričića od četvrtka 6. oktobra izlaziće u nedeljniku NIN, objavio je Blic.

U novom broju NIN-a, koji će od sutra biti u prodaji, biće dvije Petričićeve karikature, posljednja koja je u Politici objavljena 25. septembra, a premijerno će biti i jedna nova koja bi bila objavljena u Politici 2. oktobra da mu nije otkazana saradnja sa tim listom.

Petričić je u intervjuu za novi NIN rekao da vjeruje da saradnju s njim nije prekinuo v. d. glavnog urednika Politike Žarko Rakić, već da je na to direktno uticao premijer Aleksandar Vučić.

“Posao karikaturiste je da napada i karikira vlast. Ne postoji previše oštra karikatura. Mjera njene oštrine mora biti adekvatna količini nepočinstva koje vlast čini”, objasnio je Petričić za NIN.

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk kaže da se s Petričićem “lako i brzo dogovorio, iako su se prethodni poslodavci žalili da je skup, da ne poštuje rokove i da mnogo crta Vučića”.

“Petričić je prvu karikaturu dostavio dan pre roka, nije ni toliko skup za autora koji je nagrađivan širom svijeta, a jedino što je tačno jeste da na njegovim karikaturama ima mnogo Vučića, ali nama to ne smeta”, rekao je Ćulibrk.

Nedeljno izdanje Politike izašlo je bez uobičajene Petričićeve karikature na naslovnoj strani, pošto je sa njim prekinuta višegodišnja saradnja.

0 Shares
0 Shares
Copy link