Početna  /  Pavić u Trebinju: Na izborima želimo funkciju člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS
Hercegovina

Pavić u Trebinju: Na izborima želimo funkciju člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS

TREBINjE – „Želimo da budemo nezaobilazan faktor vlasti u Republici Srpskoj. Cilj nam je da DNS na narednim izborima ima jednu od dvije glavne funkcije – funkciju člana Predsjedništva BiH ili predsjednika Republike Srpske“, kazao je danas u Trebinju predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Foto: Moja Hercegovina

Nakon sastanka Regionalnog odbora ove stranke u Trebinju, Pavić je istakao da DNS do izbora sigurno neće mijenjati poziciju u vlasti, te da sa SNSD-om još uvijek nisu razgovarali o svojim zahtjevima.

„Cilj nam je da jednog poslanika iz Hercegovine dobijemo direktno, a da ostane nešto glasova i za kompenzaciju. Želimo da imamo preko 12 poslanika. Sa partnerima još nismo razgovarali, ali nadam se da ćemo naići na podršku kada su u pitanju naše dvije želje – funkcija člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS“, rekao je Pavić.

On je ponovio da je vlast u RS stabilna, a da je odgovornost za razvoj RS jednako i na vlasti u RS i na vlasti na nivou BiH.

„Pokušaj da se haos sa nivoa BiH prenese u RS neće imati efekta ni uspjeha. Ja mislim da su izbori jedino mjesto gdje se formira i smjenjuje vlast. Pištaljke i ulica ne mogu biti faktor za smjenu vlasti, niti za dobijanje vlasti. Razumijem nervozu opozicije, oni hoće da u neredu postignu neke rezultate, ali to nije u interesu građana RS. DNS se zalaže za jedan miran dijalog o svemu što interesuje građane RS. Nama ne smeta dijalog ni sa pozicijom ni sa opozicijom“, zaključio je Pavić.

11 Shares
11 Shares
Copy link