Početna  /  Parlament Srpske usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i imenovao novog revizora
Republika Srpska

Parlament Srpske usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i imenovao novog revizora

Glasovima 44 poslanika usvojena je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, a skupština je imenovala Jovu Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora Republike Srpske.

Usvojen je Zakon o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, čiji je predlagač predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovim zakonom omogućava se dijagnostika i liječenje oboljele djece u stranim zemljama u kojima djeluju zdravstvene ustanove u kojima je to moguće.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Željeznicama Republike Srpske, po hitnom postupku, kojim se definiše sprovođenje postupka restrukturisanja ovog privrednog društva.

Poslanici su podržali i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o privrednim društvima, po hitnom postupku.

Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Narodna skupština je usvojila Nacrt zakona o banjama, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Usvojen je izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u prvih šest mjeseci ove godine.

Jovo Radukić v.d. glavnog revizora

Narodna skupština Republike Srpske imenovala je Jovu Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora Republike Srpske, javljaju Nezavisne.

Radukić je na ovu dužnost imenovan do okončanja procedure izbora glavnog revizora.

Radukić na novu funkciju dolazi iz Ministarstva finansija, gdje je obavljao dužnost pomoćnika ministra za fiskalni sistem.

Od 1994. do 2000. godine Radukić je bio zaposlen na poslovima kontrole i naplate javnih prihoda u Republičkoj upravi javnih prihoda, odnosno Finansijskoj policiji Republike Srpske, a od 2001. godine bio je vođa Tima za reviziju u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske, u vrijeme kada je glavni revizor bio Boško Čeko.

Službu je napustio u martu 2006. godine na poziv Aleksandra Džombića, tadašnjeg ministra finansija u vladi Milorada Dodika, koji ga je postavio za svog pomoćnika.

0 Shares
0 Shares
Copy link