Početna  /  Ovo su imena uhapšenih pomagača Sanjina Sefića
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

Ovo su imena uhapšenih pomagača Sanjina Sefića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su pomogle u bjekstvu Sanjina Sefića, vozača koji je početkom prošle sedmice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Foto: N1
Foto: N1

Kako N1 saznaje, uhapšeni su Dino Alić (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogoao Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, 18. oktobra 2016. godine u 1:30 sati u Kasindolskoj ulici na Ilidži, uhapšeni su i Saud Nišić(1988) i te Sara Sefić, Sanjinova sestra, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili isto krivično djelo, odnosno da su pomogli Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi Sadu Nišić, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A. M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11. 10. 2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A. D. i S. A., prevezli Sanjina Sefića na područje opštine Rudo odakle je osumnjičeni prešao granicu sa Srbijom i uputio se u nepoznatom pravcu.

Takođe, policijski službenici tragaju za S. A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

0 Shares
0 Shares
Copy link