Početna  /  Osam Alžiraca spriječeno u ilegalnom prelasku granice kod Bileće
bileća Hercegovina

Osam Alžiraca spriječeno u ilegalnom prelasku granice kod Bileće

Službenici Јedinice granične policije Trebinje spriječili su danas osam državljana Alžira u ilegalnom prelasku granice.

Alžirci su otkriveni u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritoriju BiH stigli su iz Crne Gore, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Gorica juče su u ilegalnom prelasku granice na području Posušja otkrili Alžirca i Pakistanca koji nisu posjedovali identifikacione dokumente.

Oni će biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Na Graničnom prelazu Orašje juče je uhapšeno lice čiji su inicijali Z.V, koje potražuje Osnovni sud u Bihaću zbog prevare, a Policijska stanica Bihać zbog utaje.

Dan ranije, 11. decembra, na istom prelazu pri izlasku iz BiH uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske čiji su inicijali A.Ј, jer ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. On je predat službenicima Sudske policije Orašje.

Pri ulasku u BiH na Graničnom prelazu Brod uhapšen je državljanin BiH i Srbije čiji inicijali su M.M. jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog šumske krađe.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su na letu za Keln uhapsili ženu sa inicijalima E.O. nakon što je ustanovljeno da je potražuje Opštinski sud u Živinicama radi izdržavanja kazne zatvora. Ona je predata službenicima Odjeljenja sudske policije Kantona Sarajevo.

0 Shares
0 Shares
Copy link