Početna  /  Opozicija u RS najavila protest u četvrtak: Spremni smo da idemo do kraja!
Izdvajamo Republika Srpska

Opozicija u RS najavila protest u četvrtak: Spremni smo da idemo do kraja!

Foto: BUKA
Opozicija je najavila protestnu šetnju u Banjaluci u četvrtak u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.

“Za poziciju predsjednika Republike Srpske opravdano sumnjamo da se zapisnici ne slažu sa izbornim materijalom”, kazao je Milan Radović.

“Tražimo od CIK izvrši ponovno brojanje glasova u cijieloj Republici Srpskoj, da se utvrdi da li se izborni materijal u vrećama slaže sa zapisnicima”, kazao je Radović, dodajući da prema informacijama kojima raspolažu, njihovi ljudi su prisiljavani da napuste biračko mjesto, da potpišu zapisnik pod prijetnjama i pritiscima.

Branislav Borenović je rekao da se radi o prekrajanju izborne volje građana za predsjednika Republike Srpske, koji je najvažnija pozicijia po ustavu i značaju u RS.

“35 000 nevažećih glasačkih listića, na preko 20 000 razlike u korist kandidata režima u tri velika grada, desetine glasačkih mjesta gdje naš kandidat ima nula glasova, gdje je to namjerno upisano, na stotine glasačkih mjesta gdje je ogromna razlika između Milorada Dodika i naše kandidatkinje Jelene Trivić od 80 prema 20 posto, a negdje i 100 posto  što je nevjerovatno. Izborna krađa se mjeri u 70 – 80, pa čak i 100 hiljada glasova, to je ogromna manipulacija.” – rekao je Borenović.

“Sutra u 3 sata ćemo predati naš zahtjev, naše prigovore, za ponovno brojanje glasova”, kazao je Borenović, dodajući da opozicija traži da se izbori ponište i ponove ako se utvrde nepravilnosti.

Opozicija je najavila protestnu šetnju u Banjaluci u četvrtak u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap