Početna  /  Opozicija: Situacija u RS-u nije bila gora od njenog osnivanja
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Opozicija: Situacija u RS-u nije bila gora od njenog osnivanja

Situacija u Republici Srpskoj nije bila gora od njenog postanka, demografija je katastrofalna, a vlada koja je zaslužna za hronične gubitke, pogotovo u javnim preduzećima i odliv mladih ljudi, zasnovana je isključivo na koruptivnim aferama, kažu lideri opozicije u RS-u.

FOTO: N1

,,I jedna od prvih koruptivnih afera je bila kupovina narodnih poslanika, na samom početku mandata, koji je obilježen aferom Snimak, u kojem premijerka tačno govori na koji način su kupljena dva poslanika. Prema tome, premijerka Cvijanović je trebala da bude u zatvoru, a ne na čelu Vlade RS-a”, tvrdi Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Zvaničnu inicijativu sutra će podnijeti Narodnoj skupštini RS-a, a razloge za to obrazložili kao čin spas Republike Srpske, u kojoj je zavladao sistem sveopšte korupcije, kriminalizacije i tajkunizacije.

,,Ovo je ta knjiga. Preko 200 strana. Ovo je samo djelić razloga, mali djelić, fragment, od milion razloga zbog kojih ova vlast treba da ode, nakon 12 godina uništavanja RS-a”, dodaje Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

Sedam puta je povećana godišnja otplata duga, dva puta povećan ukupan dug, šest puta veći servis duga u budžetu, deset puta povećani dugovi fondova za penzijske doprinose, 52 posto dug po glavi stanovnika, više je penzionera nego zaposlenih, deficit PIO i zdravstvenog fonda je više od milijardu KM, evidentan je pad poljoprivredne proizvodnje, propale su tri banke,

,,Negativan prirodni priraštaj od 35 posto, uz 30 posto pada životnog standarda pokazuje da ova Vlada pod hitno mora otići u prošlost, da nije ispunila niti jedan cilj na kojem je i imenovana”, poručuje Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

26 Shares
26 Shares
Copy link