Početna  /  ”Opet ista matrica?!” – Nakon lokalnih izbora, Bojan Milićević ponovo uočio identičnu krađu glasova!
Izdvajamo Trebinje

”Opet ista matrica?!” – Nakon lokalnih izbora, Bojan Milićević ponovo uočio identičnu krađu glasova!

Bojan Milićević, profesor ruskog i srpskog jezika i književnosti ponovo je uočio krađu glasova. Naime, nakon lokalnih izbora 2020. godine, kada je na više biračkih mjesta uočio da mu je upisivano po 10 glasova manje nego što stoji u zapisniku, Milićeviću je na isti način smanjen broj osvojenih glasova. Na biračkom mjestu B007 Gradina osvojio je 11 glasova, kako i stoji u zapisniku, a na sajtu Centralne izborne komisije upisan je samo jedan glas. Podsjećamo da je zbog brojnih prijavljenih neregularnosti i kršenja izbornog zakona i procesa opozicija najavila protestnu šetnju uz zahtjev za ponavljanjem izbora.

Prije nepune dvije godine internet magazin ”Moja Hercegovina” pisao je o pokušaju krađe glasova koje je osvojio Bojan Milićević na lokalnim izborima u Trebinju. On je tada, kao i na ovogodišnjim izborima, bio kandidat ”Za pravdu i red”. On je na izborima održanim 2020. godine na više biračkih mjesta uočio manji broj glasova na sajtu CIK-a u odnosu na broj koji stoji u zapisniku. Odlaskom u GIK Trebinje uspio je tada ispraviti broj, a da nije uočio nepravilnosti, sigurno bi bio oštećen za više desetina glasova.

Dvije godine kasnije stvar se ponavlja…

Bojan Milićević je u uočenim nepravilnostima na ličnom primjeru ukazao na sve češće navode i dokaze o prekrajanju građanske volje od strane vladajućeg SNSD-a. O tome je objavio status na svom FB profilu koji objavljujemo u cjelosti.

”Opet ista matrica – opet krađa! Čekao sam konačne rezultate da se oglasim i prije svega zahvalim svima na ogromnoj podršci, ali mi kao da živimo u Indiji pa još uvijek čekamo. Nove krađe su me ipak natjerale da se oglasim prije. Na BMGradina007, imao sam 11 glasova, a upisan je 1 glas. Dakle, isti problem i matrica kao sa lokalnih izbora, kada su mi na mnogim mjestima skidali po 10 glasova, što sam dokazao i dokumentovao. Od preko 400 kandidata u Trebinju to su radili samo meni. Sve druge sam tada provjerio i sve je bilo u redu.

Jelena Trivić, koja je sigurno pobijedila, takođe je bezočno pokradena, što se danas dokazalo u milion situacija koje su nevjerovatne.

Mnogo je još sumnjivih i nevjerovatnih situacija širom Hercegovine, što se tiče mene lično. O svemu ću da pišem sa dokazima. Šta je tek bilo na mjestima van Trebinja, na kojima nismo imali posmatrače, ne smijem ni da zamislim.

Hvala svima vama koji ste me podržali! Imaću oko 1000 glasova (uprkos svim krađama, malverzacijama, podvalama), kada se sva biračka mjesta objave, što je nevjerovatno za nekoga ko je u ovo ušao potpuno nenametljivo i iskreno sa posljednje pozicije na listi.

Pisaću posebno o svemu, ali samo ću reći da svaki zagrljaj, poruka i iskrena podrška na dan izbora vrijedi više od svega i svakog mandata. Teško je naći riječi koje mogu opisati zahvalnost. U ovako sumornoj današnjici dobiti takvu podršku za ovo što radim je pravo malo čudo.

Svakome od Višegrada do Trebinja, hvala!

Ćeraćemo se još!

Podsjećamo, danas je u Banjaluci najavljen protest opozicije zbog, kako navode, brutalne krađe izbora i prekrajanja građanske volje, a od Centralne izborne komisije opozicija će tražiti ponavljanje izbora u cijeloj Republici Srpskoj ukoliko CIK na ponovnom brojanju glasova uoči velike nepravilnosti i nepodudaranja sa glasovima unesenim u zapisnike Biračkih odbora.

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap