Početna  /  Od danas ponovo muzika uživo, izdate preporuke: Gosti ne smiju plesati i pjevati
Izdvajamo Republika Srpska

Od danas ponovo muzika uživo, izdate preporuke: Gosti ne smiju plesati i pjevati

U Republici Srspkoj je od danas ponovo dozvoljeno izvođenje muzike uživo, a Institut za javno zdravstvo RS je izdao niz preporuka kojih se moraju pridržavati muzičari, ali i ugostitelji i gosti.

Tako se, između ostalog, podvlači da nije dozvoljeno pjevanje i plesanje gostiju, kao i da svi članovi muzičkog sastava moraju adekvatno nositi maske, osim pjevača i onih koji sviraju duvačke instrumente.

“Nije dozvoljeno plesanje niti pjevanje gostiju u ugostiteljskom objektu. Jačina zvuka muzike koja se izvodi, treba da bude tolika da omogućava normalan govor među osobama koje sjede za jednim stolom bez potrebe da se primiču jedni drugima, jačina zvuka ne smije da prelazi 65 dB”, podvukli su iz Instituta.

Istaknuto je da nije dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima koji imaju manje od 50 m2 prostora, dok je u drugima to dozvoljeno u periodu od 20 sati do kraja radnog vremena.

Svaki ugostiteljski objekat mora voditi evidenciju muzičara, a kojima se prilikom ulaska u lokal mora mjeriti temperatura, dok niko ko ima simptome ili je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, ne smije učestvovati u izvođenju muzike.

“Za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu, muzičari treba da održavaju fizičku distancu od najmanje dva metra, kako između sebe tako i prema gostima kao i da sprovode pravilnu higijenu ruku. Svi muzičari obavezno nose masku koja pokriva usta i nos izuzev pjevača i muzičara koji sviraju duvačke instrumente. Maske se koriste i prilikom odmora izuzev kada se konzumira hrana i piće”, navedeno je.

Takođe, između bine i stolova potrebno je obezbijediti udaljenost od četiri metra, a prilikom izvođenja muzike nije dozvoljeno kretanje muzičara van bine.

Izvor: Mondo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap