Početna  /  Novinari ispred Narodne skupštine RS poslali snažnu poruku – Polomili olovke i stavili trake preko usta (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Novinari ispred Narodne skupštine RS poslali snažnu poruku – Polomili olovke i stavili trake preko usta (VIDEO)

Foto: BUKA
Danas su se ispred Narodne skupštine okupili novinari koji se protive uvođenju izmjena u Krivični zakonik RS kojima bi se kriminalizovala kleveta.

“Došli smo ovde da još jednom uputimo apel narodnim poslanicima da vrate predlagaču nacrt o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, da glasaju po sopstvenoj savjesti, a ne po stranačkoj pripadnost protiv ovakvog nacrta zakona. Mi smo im ovdje ostavili jasnu poruku, olovke kojima oni neka pišu ukoliko usvoje ovakav zakon. Pisanje vijesti biće nemoguća misija, istraživačko novinarstvo više neće postojati i svaki građanin će to osjetiti na vlastitoj  koži”, rekao je Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka.

“Objavićemo imenom i prezimenom ko je od poslanika stao iza ovakvog represivnog zakona”, poručio je on.

“Oni kažu i sami da je manjkav zakon i da će se popravljati kroz javnu raspravu, ali oni danas glasaju za ovakav tekst nacrta zakona. Čak je i premijer rekao da to nije dobar tekst zakona i da se on ne slaže sa onim što je napisano, a ipak ga je uputio u skupštinsku proceduru i ipak će ti narodni poslanici dići ruku za njega”, kazao je Vukelić.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap