Početna  /  “Nismo došli da se prebrojavamo i bilo kome prijetimo” – Završen narodni skup “Sloboda” na Trgu Krajine
Izdvajamo Republika Srpska

“Nismo došli da se prebrojavamo i bilo kome prijetimo” – Završen narodni skup “Sloboda” na Trgu Krajine

Foto: Srpskainfo
Narodni skup “Sloboda”, koji je inicirala Boračka organizacija Republike Srpske (BORS), održan je danas u Banjaluci.

Miting pod sloganom “Protiv otimanja imovine Republike Srpske” trajao je oko 60 minuta, a govornici su pozvali na razboritost, te poručili da okupljeni nisu došli da se prebrojavaju i nekome prijete.

18.20 – Dio okupljenih građana iskoristio je priliku da se slikaju s liderom SNSD, Miloradom Dodikom, kojem poručuju da ga “ne daju nikome”.

18.11 – Predsjednik Predsjedništva BORS, Aleksandar Savić, poručio je okupljenim građanima da u ovim teškim danima za srpski narod treba pokazati mirnoću i razboritost.

18.01 – “Ovo je čas kad se narod treba dići, ali ne sa puškom već sa svojom voljom. Znate šta treba da štitite”, rekao je Radomir Lukić, dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

17.50 – Milan Jolović Legenda, ratni komandant Vukova sa Drine, poručio je da ovdje nisu došli da se prebrojavaju i prijete bilo kome.

17.45 – Velikom narodnom skupu, prema procjenama policije, prisustvuje između 16.000 i 18.000 ljudi, javlja Srna.

Foto: Srpska info

17.38 – Marko Milošević, predsjednik Odbora RVI BORS, rekao je da su borci došli da kažu kako su protiv otimanja imovine RS, “a ne da branimo, kako neki kažu, vlast”.

17.33 – Slobodan Brdar iz Udruženja penzionera RS poručio je da penzioneri jednoglasno osuđuju napade na Srpsku i njene izabrane funkcionere.

17.21 – Narodni skup “Sloboda” upravo je počeo himnom RS, koju izvodi hor “Banjalučanke”. Potom je uslijedila himna Srbije, “Bože pravde”.

17.17 – Na Trg Krajine stigao je i predsjednik SNSD, Milorad Dodik, u društvu predsjednice Srpske Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i lidera US Nenada Stevandića.

17.12 – Došla sam da podržim rukovodstvo Republike Srpske. Došla bih i pješke iz Čelinca, ako treba. Volim Dodika, Željku i sve što oni govore. Sva moja porodica je takva – rekla je Gordana Amidžić iz Čelinca za Srpskainfo.

17.05 – Oko 200 boraca iz Koordinacije boračkih udruženja Semberije i Majevice otišlo je danas na narodni skup “Sloboda” koji u Banjaluci organizuje Boračka organizacija Republike Srpske, rekao je Srni predsjednik Udruženja veterana “Garda panteri” Petar Cvijetinović.

17.03 – Milan Kakuća iz Karakaja, demobilisani borac Vojske RS, kaže da mu je borački dodatak 75 maraka, ali da je ipak došao u Banjaluku da podrži Milorada Dodika, a prije svega borce.

Izvor: Srpskainfo 

 

2 Shares
2 Shares
Copy link