Početna  /  Niški zatvorenici glumili u muzičkom spotu
Srbija Vijesti

Niški zatvorenici glumili u muzičkom spotu

Osuđenici niškog zatvora bili su glumci i statisti u spotu pop pjevačice Milice Milkić koji je sniman u zatvorskom krugu. Pjesma “Za nas” je i poruka pjevačice koja je psiholog po struci, da nasilje ništa ne rješava.

Niški zatvorenici u spotu Milice Milkić (printskrin)
Niški zatvorenici u spotu Milice Milkić (screenshot)

Milica ističe da to što se u spotu pojavljuju pravi osuđenici daje autentičnost videu. Dodaje da je dobra metafora i to što su zatvorenici pristali na snimanje i tako poslali poruku drugima.

“Zatvor sam doživjela kao mjesto koje je puno grešaka. Pošto je već priča o tome da smo svi skloni greškama jer smo ljudi i apel da treba praštati bližnjima koji ponekad načine grešku, odlučila sam se za zatvor”, rekla je Milica Milkić za Južne vesti.

Desetak osuđenika, koliko se pojavljuje u spotu su, dodaje, izvrsni glumci. Oni učestvuju u dramskoj sekciji, a jedan od njih ima i svoju muzičku grupu u zatvoru.

Osuđenici su tražili da čuju pjesmu. Htjeli su da znaju u čemu učestvuju, koji je cilj projekta. Ozbiljno su pristupili problemu i nisu bili samo statisti, nego su ušli u problematiku. U spotu se vidi kakvi su glumci, a i svaki kadar su snimili iz prvog pokušaja”, kaže Milica.

Spot je sniman na zatvorskim sportskim terenima, u dvorištu, kapeli i hodnicima Kazneno-popravnog zavoda, a procedura za dobijanje dozvole za pravljenje videa bila je, kaže, komplikovanija, pa je za dozvolu za snimanje trebalo dvije sedmice, i još nekoliko sedmica za dozvolu za emitovanje.

Tokom ljeta u niškom zatvoru održano je nekoliko koncerata, a jedan od njih bio je u sklopu Nišvila kada su nastupiki bluz i džez izvođači.

Pogledajte spot:

0 Shares
0 Shares
Copy link