Subota, 18.01.2020
More

  Nevesinjski osnovci najbolji informatičari u regiji

  Podijeli:

  Na Regionalnom takmičenju iz informatike koje je juče održano u Trebinju, najuspješniji su bili učenici Osnovne škole „Risto Proroković“. Blagoje Milošević osvojio je prvo, a Kosta Soldo treće mjesto.

  Foto: Sajt OŠ ”Risto Proroković” – Nevesinje

  Blagoje Milošević će svoju školu predstavljati na Republičkom takmičenju iz informatike, a poziv za učešće od Republičkog pedagoškog zavoda može očekivati i Kosta Soldo, zavisno od rezultata u drugim regijama.

  Zapažen rezultat juče je postigao i Savo Rul, koji je osvojio šesto mjesto na Eparhijskom takmičenju iz Pravoslavne vjeronauke. Ovo takmičenje je održano u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju.

  Direktorica škole Mara Šaran rekla je da ovakav uspjeh naših učenika na takmičenjima nije iznenađenje, jer su oni kroz dosadašnje školovanje pokazali koliko uče i rade, a krajnji rezultat je to i potvrdio.

  – Ovaj uspjeh potvrđuje da imamo izuzetno nadarenu djecu, i to nam nameće obavezu da poboljšamo naš obrazovni sistem i učenicima damo svoj maksimum – istakla je Šaran.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI