Početna  /  Nevesinjski odbornici položili zakletvu – Stabilna skupštinska većina i podmlađen saziv
Hercegovina nevesinje Vijesti

Nevesinjski odbornici položili zakletvu – Stabilna skupštinska većina i podmlađen saziv

NEVESINjE – Na konstitutivnoj sjednici Skupštine Opštine Nevesinje koja je održana danas, odbornici su položili zakletvu, a odlučeno je da će funkciju predsjednika Skupštine u narednom mandatu obavljati Momčilo Vukotić član SP. 

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Mjesto potpredsjednika Skupštine pripalo je Aleksandru Mariću iz SRS “Srpska u sigurne ruke”, dok će SNSD-ov Milutin Samardžić obavljati funkciju zamjenika načelnika Opštine.

Skupštinsku većinu čini 14 odbornika iz SNSD-a, SP, SRS “Srpska u sigurne ruke”, DNS-a, te nezavisni odbornik Suzana Kešelj, koja je istupila iz SRS RS kako bi se pridružila skupštinskoj većini. U opoziciji su ostali SDS i PDP. Jedini odbornik nevesinjskog NDP-a Neda Đogović danas, prilikom glasanja, nije bila opredijeljena niti za poziciju ni za opoziciju.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalovic čestitao je načelnicima odjeljenja, predsjedniku, potpredsjedniku Skupštine i zamjeniku načelnika na imenovanju, a odbornicima koji su danas položili zakletvu je poručio da, bez obzira na stranačko opredjeljenja, očekuje dobru saradnju za dobrobit opštine.

Mislim da ćemo morati voditi računa o radu, o odgovornosti i o socijalnoj osjetljivosti. Mi smo u predizbornoj kampanji kandidovali određene projekte koje mislimo realizovati. Prvo pitanje koje smo prepoznali i koje ćemo završiti je vodosnabdijevanje, osim toga završićemo i Ulice cara Dušana i Nemanjića i ako to bude moguće iznad zgrade opštine uradimo kružni tok”, rekao je Avdalović i dodao da će plan rada za naredne četiri godine biti prezentovan na narednom skupštinskom zasijedanju.

Milenko Avdalović (FOTO: Moja Hercegovina)
Milenko Avdalović (FOTO: Moja Hercegovina)

Avdalović je rekao da je velika čast predstavljati građane, ali da odgovornost ne smije da izostane, kao ni socijalna osjetljivost u opštini sa velikom stopom nezaposlenosti i siromaštva, kao i da solidarnost koja je krasila ovo podneblje ne smije da isčezne. Kaže da je sam birao načelnike odjeljenja i da vjeruje u njihovu stručnost, jer su neki od njih povratkom u Nevesinje već pokazali entuzijazam.

Novoizabrani predsjednik nevesinjske Skupštine Momčilo Vukotić, koji je na ovu funkciju izabran sa 14 važećih glasova odbornika na tajnom glasanju, rekao je da su sve formalnosti završene i da je sad na redu da se predizborna obećanja ispunjavaju i dodao da nevesinjsku skupštinu karakteriše jedinstvo u svim odlukama koje su važne za budućnost opštine i da očekuje da će tako da bude i u novom sazivu.

Za zamjenika načelnika opštine Nevesinje izabran je Milutin Samardžić, član SNSD koji je na tajnom glasanju osvojio 13 glasova, dok je sedam odbornika bilo uzdržano. Samardžić se zahvalio na ukazanoj časti da postane jedan od čelnih ljudi opštine i dodao da se nada kako će njegovo višegodišnje iskustvo, kako u politici, tako i u privatnom preduzetništvu doprinijeti razvoju Nevesinja.

Milutin Samardžić (FOTO: Moja Hercegovina)
Milutin Samardžić (FOTO: Moja Hercegovina)

Anto Šipovac predsjednik Opštinskog odbora SDS rekao je da je neobična situacija u kojoj je njegova stranka nakon više decenija u opoziciji, ali da će nastojati da budu konstruktivna opozicija. Istovremeno je demantovao navode da postoji rasulo unutar lokalnog SDS.

Anto Šipovac (FOTO: Moja Hercegovina)
Anto Šipovac (FOTO: Moja Hercegovina)

Jedini nezavisni odbornik u novom sazivu nevesinjske skupštine Suzana Kešelj rekla je da je istupila iz SRS RS, a to je uslijedilo nakon odluke Izvršnog odbora stranke da se ne ide u koaliciju sa aktuelnom vlasti. Smatra da, kao mlada i perspektivna osoba, na ovaj način može konstruktivno da djeluje i utiče na donošenje odluka u opštini Nevesinje.

 Suzana Kešelj (FOTO: Moja Hercegovina)
Suzana Kešelj (FOTO: Moja Hercegovina)

Nakon što su usvojene odluke o razrješenju starih i imenovanju novih radnih tijela skupštine, na red su došle tačke o razrješenjima načelnika opštinskih odjeljenja i imenovanju vršioca dužnosti.

Za načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Zorka Umićević, dugogodišnji radnik u nevesinjskoj administraciji.

Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti u narednom periodu će upravljati Siniša Bratić.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove predložen je Slobodan Šiljegović, koji je rekao da se vratio u Nevesinje kako bi doprinio lokalnoj zajednici svojim iskustvom.

Za načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabrana je Sandra Zirojević, dok je za vršioca dužnosti sekretara SO Nevesinje izabrana Miroslavka Muratović.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link