Početna  /  Nevesinjci poručili: Ne zaboravljamo stradale za slobodu
Hercegovina nevesinje

Nevesinjci poručili: Ne zaboravljamo stradale za slobodu

NEVESINJE – Polaganjem vijenaca na Spomen-kosturnici, te na Partizanskom i Gradskom groblju, Nevesinjci su zahvalili svima koji su u minulim ratovima krvarili za slobodu. Prisjetili su se njihove žrtve uz obećanje da ih neće prepustiti zaboravu.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Siniša Šipovac, vršilac dužnosti predsjednika nevesinjske Boračke organizacije, podsjetio je da je u prethodnom ratu poginulo 23.000 boraca Vojske Republike Srpske, a da je iz dvije brigade koje su ratovale na teritoriji Nevesinja poginulo 648 boraca, dok je njih 530 ranjeno.

,,Kada smo se opraštali od njih dali smo im obećanje da ih nikada nećemo zaboraviti, nikada iznevjeriti i da ćemo voditi brigu o njihovim najmilijim. U prethodnom periodu obišli smo sve roditelje poginulih boraca, obilježili sve značajne datume i trudili se da novčano pomognemo najugroženijim. Što se budućeg rada tiče, fokus ćemo staviti na trajno rješavanje stambenog pitanja i zapošljavanje boračke populacije”, rekao je Šipovac i dodao da u rješavanju pitanja nezaposlenosti očekuje pomoć lokalne administracije i načelnika Milenka Avdalovića.

Šipovac smatra da će trajni pečat sjećanju na one koji su položili svoje živote u proteklom ratu dati dva spomenika koja bi ove godine trebala biti izgrađena u Nevesinju, ali je dodao da su za opstanak Srpske neophodni sabornost i sloga oko najvažnijih pitanja.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link