Početna  /  Nema saglasnosti za hitnu sjednicu Parlamenta BiH
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Nema saglasnosti za hitnu sjednicu Parlamenta BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović (SDA) rekao je da nema saglasnosti za održavanje hitne sjednice tog doma na kome bi se ponovo u hitnoj proceduri razmatrali zakoni o povećanju nafte i naftinih derivata.
parlament bih

Za zakazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH nema podršku zamjenika Mladena Bosića(SDS) i Borjane krišto (HDZ).

Nemam saglasnost, odnosno podršku dva člana za hitnu sjednicu, koja bi trebala biti održana najkasnije prekosutra, u srijedu, jer je to krajnji rok, u kontekstu zakona o akcizama, kazao je za TV1 predsjedavajući PD PS BIH Šefik Džaferović.

On kaže da kao predsjedavajući Predstavničkog doma ne može da kaže da li će biti održana hitna sjednica ovog doma jer su u toku konsultacije unutar samog kolegija.

Da bi sjednica Predstavničkog doma bila zakazana potrebno je da dva člana kolegija budu za održavanje hitne sjednice na kojoj bi se po hitnoj proceduri razmatrao set zakona o akcizama, koji su vladama entiteta potrebne radi dobijanja aranžmana MMF.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić već se izjasnio da neće podržati da se ti zakoni ponovo razmatraju u hitnoj proceduri u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine. Bosić je rekao da SDS neće podržati te zakone, jer se radi o novom nametu i zavlačenju ruku u džepove građana, koje su ove vlasti dovele na prosjački štap. Po njemu u pitanju je spašavanje propalih entitetskih budžeta i to na, kako je kazao, najgori način – zavlačenjem ruku u džepove građana.

Kako BN portal saznaje i zamjenik predsedavajućeg Borjana Krišto (HDZ) razmišlja o tome, a najvjerovatnije odluku će donijeti nakon sjednice Predsjedništva HDZ, koja bi trebalo da se održi danas u Mostaru.

0 Shares
0 Shares
Copy link