Početna  /  Nakon žalbe veće kazne: Svetozaru Perućici i ostalima 51 godina zatvora
bileća Hercegovina

Nakon žalbe veće kazne: Svetozaru Perućici i ostalima 51 godina zatvora

BILEĆA – Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je presudu protiv Bilećanina Svetozara Perućice i ostalih, te im izreklo drastično veće kazne. Grupa je sada dobila ukupno 51 godinu zatvora, dok je u prvostepenom postupku kazna zatvora iznosila 24 godine.

Hapšenja u akciji "Šetač 2"
Hapšenja u akciji “Šetač 2”

Prema drugostepenoj presudi, Bilećanin Svetozar Perućica dobio je 12 godina zatvora umjesto prvobitnih šest, dok je njegov sugrađanin Neđeljko Kuljić dobio 11, umjesto šest godina zatvora.

Davor Miličević iz Čapljine i Zoran Bandur iz Ljubuškog dobili su sedam, odnosno šest godina zatvora, umjesto po tri, kao što je bilo odlučeno u prvostepenom postupku.

Bilećani Marko Dunđer i Marko Govedarica, te Jozo Rašić iz Ljubuškog sada su dobili po pet godina zatvora, dok su u prvostepenoj presudi bili osuđeni na po dvije godine zatvora.

Podsjećamo, njih sedmorica su nepravosnažnom presudom Suda BiH osuđeni na ukupno 24 godine zatvora zbog organizovanog kriminala i međunarodnog krijumčarenja droge iz Crne Gore preko Hercegovine u Hrvatsku.

Zbog nedostatka dokaza, krivice su tada oslobođeni Saša, Milenko i Siniša Kuljić, Bojan Puhalo, Miloš Govedarica  i Vuk Vujović svi iz Bileće, te Srećko Trifković sa Pala.

Oni su uhapšeni u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva „Šetač 2“, koja je izvedena u ljeto 2014. godine.

1 Share
1 Share
Copy link