Početna  /  Nakon duže pauze – novi broj “Nove Zore” u rukama čitalaca
bileća gacko Hercegovina Kultura

Nakon duže pauze – novi broj “Nove Zore” u rukama čitalaca

BILEĆA, GACKO – Nakon duže pauze, prethodnih dana iz štampe je izašao novi broj časopisa za književnost i kulturu “Nova Zora” čiji su pokretači i izdavači odbori Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Bileći i Gacku.

nova_zora49_50

Riječ je o dvobroju 49-50 (proljeće/ljeto 2016.) koji je štampan u Štampariji “Filip Višnjić” u Beogradu, u tiražu od 1.000 primjeraka. Na 340 strana uobičajenog formata, ovo izdanje donosi priloge oko 60 autora, poznatih književnih stvaralaca, naučnika, akademika, istoričara književnosti i književnih kritičara, te novinara, iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Prvih 140 stranica časopisa posvećeno je nedavno preminulom glavnom i odgovornom uredniku “Nove Zore” Radoslavu Bratiću. O njegovom životu i stvaralačkom djelu oglašavaju se eminentna imena srpske književnosti i kulture. Tu je i neizostavna rubrika “Kulturna zbivanja u Istočnoj Hercegovini” između dva broja, čiji je autor Mišo Kisić.

Ovaj najnoviji broj “Nove Zore” promovisan je u Bileći i Gacku u okviru programa ovogodišnjih Ćorovićevih susreta pisaca i istoričara. Kako saznajemo od zamjenika glavnog i odgovornog urednika ovog časopisa profesora doktora Miloša Kovačevića, ovaj broj biće predstavljen i okviru predstojećeg Sajma knjiga u Beogradu.

Jelena Denda Borjan

0 Shares
0 Shares
Copy link