Najava: Književno veče Brankice Damjanović u Bileći

BILEĆA – Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” u Bileći organizuje  književno veče sa književnicom Brankicom Damjanović 9. marta 2019. u Domu kulture “Jevto Dedijer” sa početkom u 19 časova.

 

Brankica Damjanović je rođena u Prištini ali su je životne okolnosti 1999. godine dovele prvo u Pirot, a potom u Beograd. Nakon dugogodišnje  uspješne novinarske i uredničke karijere na RTS-u, kao i nagrade za informativnu djelatnost, posvetila se književnom stvaralaštvu.

Prije četiri godine iz štampe je izašla njena knjiga kratkih priča “Dobro je”. Uslijedile su knjige “Ovo ne bih mogla bez tebe”, “Rukopis moga brata” i “Rekla mi je volim te”, ispunjene njenim životom, razumijevanjem, beskrajnom vjerom i ljubavlju prema sebi i svijetu. Prva knjiga “Dobro je” doživjela je više izdanja, a knjiga “Ne bih ovo mogla bez tebe” nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini.

Brankica Damjanović živi i radi u Beogradu, a trenutno širom regiona uspješno promoviše četvrtu zbirku kratkih priča “Rekla mi je volim te”.

Autor