Ponedjeljak, 20.01.2020
More

  Gacko: Na slobodi uhapšeni u akciji “Dizel”

  Podijeli:

  GACKO – Devetorica uhapšenih u akciji “Dizel” sutra će biti pušteni na slobodu. Tako je danas odlučilo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda koje je odbacilo zahtjev Tužilaštva da se osumnjičenima produži pritvor.

  Hapšenje u akciji "Dizel" (FOTO: Moja Hercegovina)
  Hapšenje u akciji “Dizel” (FOTO: Moja Hercegovina)

  Na telefonske pozive se, do kraja radnog vremena, u Tužilaštvu niko nije javljao, pa nismo uspjeli da saznamo kojim su argumentima potkrijepili svoj zahtjev, niti kada može da se očekuje podizanje optužnice.

  Nezvanično saznajemo da je postojanje mogućnosti uticanja na svedoke bio osnovni razlog za traženje produženje pritvora.

  No, sudsko vijeće je ocijenilo da dokazi Tužilaštva nisu dovoljni da osumnjičene, od kojih je šest radnika RiTE Gacko, zadrži u istražnom zatvoru.

  U dvodnevnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Dizel” je 26. i 27. decembra prošle godine, po nalogu Posebnog odeljenja Tužilaštva RS, zbog sumnje da su duže vreme krali gorivo iz RiTE Gacko, privedeno i saslušano preko 60 osoba, mahom radnika tog preduzeća.

  Nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu, za devet osoba je određen jednomesečni pritvor.

  Akcija je dobila ogroman publicitet, a, kako je tada rečeno, rezultat je višemjesečne istrage koja je uključivala i prisluškivanje većeg broja radnika RiTE. Tokom akcije je blokirana opština Gacko, izvršen pretres na 32 lokacije i oduzeto 1.500 litara goriva.

  Milanka Kovačević

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI