Na prijedlog Viki Miljković, pobjednika ovogodišnjih skokova sa mosta odlučilo ”plisanje”

Kako podijeliti tri nagrade na dva skakača? Jednostavno, učesnici neka se ”plisaju” a od novca za treću nagradu naručite pjesmu od Viki Miljković, ali nemojte biti ziheraši pa naručiti ”Koka kolu”, no ”Opa opa” jer ne kaže narod džaba: prvo skoči pa naruči ”Opa”.

U Trebinju je noćas održano tradicionalno skakanje sa kamenog mosta, a zvijezda večeri bila je Viki Miljković alias Koka Kola, MaLboro, Suzuki. Iako se očekivao veći broj prijavljenih skakača, pa makar onih koji će skakati u disciplini skok sa mosta sa kamenom zavezanim za nogu (jer, ruku na srce, nije lako slušati Viki), ove godine je oboren negativni rekord po broju prijavljenih. Naime, samo dva skakača su se prijavila i metodom ”plisanja” izabrali ko će kući odnijeti 300 a ko 200 konvertibilnih maraka, s tim što je odlučeno da treća nagrada u iznosu od 100 KM bude utrošena na muzičku želju ”Opa opa” koju izvodi, logično, Viki Miljković. Ove godine se žiri našao u velikom problemu jer je po prvi put bio brojniji od učesnika, pa lobiranje u vidu čašćavanja žirija pivom nije išlo tokom koji je uobičajen kada je više učesnika prijavljeno. Čudi kako u sveopštoj besparici neki dosjetljivi stanovnik grada na Trebišnjici nije odlučio skočiti ”kako god” i uzeti stoju. Takođe, ekspertizom je utvrđen tačan datum, te je zaključeno da je Sveti Ilija ipak sutra, te je otklonjena sumnja da je danas ovaj praznik zbog kojeg ljudi po vjerovanju na taj dan neće da se kupaju ni u kadi. U cijeloj halabuci zaboravljena je čuvena ”poklapa”, koja nije ni održana, a naš izvor tvrdi da na mostu još uvijek u kupaćim gaćicama znak za skok čeka grupa momaka – redovnih učesnika u ”poklape”.

Petočlani žiri nikako nije mogao da se odluči koji od dvojice učesnika je bolje skočio jer su, po tvrdnjama brojnih svjedoka, skočili isto, pa je dovitljiva Viki dobacila: Pa, neka se plisaju i mirna Bosna, a meni ona stoja za treću nagradu. I bi tako. Za kraj treba reći da je pobjedniku pripala nagrada namijenjena pobjedniku, a drugoplasiranom je pripala novčana nagrada namijenjena drugoplasiranom.

*Ovaj tekst je satiričnog karaktera i namjera autora nije da uvrijedi ikoga, pa ni Viki.

Igor Svrdlin

Autor