Početna  /  MUP RS će sarađivati sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH
Bosna i Hercegovina

MUP RS će sarađivati sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH

U Banjaluci su se večeras sastali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, te direktori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić i Policije Republike Srpske Gojko Vasić, a povod je bio prevazilaženje situacije u odnosima saradnje MUP-a Srpske i SIPA-e.

MUP RS
MUP RS

Na sastanku je dogovoreno da se postojeći sporazum o operativnoj saradnji i koordinaciji doradi i precizno definiše, te dogovori buduća saradnja u borbi protiv terorizma, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, piše BN TV.

U telefonskom razgovoru sa ministrom Mektićem, potvrđeno nam je da odluka o prekidu saradnje sa Sipom, Sudom i Tužilaštvom nije realna, te da bi građani Srpske trpili posledice.

“Postigli smo dogovor da ćemo u idućem periodu razgovarati o boljoj koordinaciji i zajedničkoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i dogovorili da će i MUP Republike Srpske od sutra, iz svih tih razloga i nemogućnosti sprovođenja takvih zaključaka, otpočeti saradnju sa institucijama Bosne i Hercegovine”, kaže Mektić.

0 Shares
0 Shares
Copy link