Mladi kik-bokseri iz Gacka pokorili Balkan

GACKO – Da su Gačani superiorni u borilačkim vještinama potvrđuje prošlonedjeljno Balkansko prvenstvo na kojem su kik-bokseri iz ovog malog grada doslovno pokorili Balkan, odnijevši dvije šampionske i jednu vicešampionsku titulu.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Zlatom su se okitili juniori Luka Ilić i Uroš Mučibabić, dok je senior Milan Babić zauzeo drugo mjesto.

Uspjeh je značajniji ako se ima na umu da je na šampionsku titulu jurišalo 170 najboljih kik-boksera Balkana.

Luka Ilić ,17-togodišnji kik-bokser kluba „Ratnik“ je, nakon državnog, osvojio i balkansko prvenstvo u apsolutnoj kategoriji preko 95 kg. Luka je trenutno u Novom Sadu gdje se priprema za prvenstvo Vojvodine u klasičnom boksu.

Prvak Balkana u kategoriji K1 do 71 kg  postao je i borac kik-boks kluba „Tigar“ iz Gacka Uroš Mučibabić čime je potvrdio status mlade nade ovog sporta.

Uprkos odličnom otporu, u finalnoj borbi, poražen je Milan Babić, čime mu je za dlaku izmakla titula balkanskog prvaka u kategoriji do 75 kg.

Balkansko prvenstvo ove godine je održano u Vrbasu, idiličnom vojvođanskom gradu, od 26. do 29, maja uz učešće najboljih kik-boksera iz šest balkanskih zemalja.

Kik-bokseri oba kluba iz Gacka se vrijedno pripremaju za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje bi trebalo da se održi krajem avgusta u Dablinu.

Milanka Kovačević

Tagovi:
Autor