Početna  /  Mladen Ivanić potvrdio da se povlači sa mjesta predsjednika PDP-a
Republika Srpska Vijesti

Mladen Ivanić potvrdio da se povlači sa mjesta predsjednika PDP-a

BANJALUKA – Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, izjavio je danas na konferenciji za medije da se neće ponovo kandidovati za predsjednika stranke.

Ivanic_mladen
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić (FOTO: Nezavisne.com)

Na Saboru PDP-a, koji će se održati 28. novembra, Ivanić se, kako je ponovio, neće ponovo kandidovati za rukovodeću funkciju.

Dodaje da će najvjerovatnije ostati počasni predsjednik PDP-a.

“Uvjeren sam da je potrebno uvoditi nove ljude u politički život a kao neko ko će najvjerovatnije biti počasni predsjednik, ostaću član PDP-a i biću vrlo angažovan. Rekao bih da ću dobiti puno širu slobodu i još više djelovati na afirmaciji PDP-a”, istakao je on.

Ivanić je rekao da je na sjednici Glavnog odbora PDP-a ocijenjeno da su zaključci Narodne skupštine RS neprihvatljivi i da će Savez za promjene adekvatno odgovoriti. Precizirao je da nije za izlazak naroda na ulicu ali da ni to ne isključuje.

“Zaključke Narodne skupštine smatramo potpuno neprimjerenim i vrlo lošim zato što od RS prave diktatorsku zemlju u kojoj se za politički rad prijeti suđenjem”, navodi Ivanić. “Nas je birao narod, a ne SNSD. Mi za svoj rad odgovaramo narodu, a ne SNSD-u. Ko je njima dao mandat da odlučuju šta je ispravno a šta nije?”

Ivanić je dodao da je to primjer kako SNSD, ali i DNS i SP, vode narod u sukobe, te precizirao da se ne može nastaviti normalan rad Narodne skupštine RS dok se zaključci ne stave van snage.

“Ja nisam za ulicu i nikad nisam bio za nju, ali ne isključujem ni nju ako ne bude reakcije. Moje mišljenje je da ne treba ulica, ali moje mišljenje je i da se ne može očekivati prihvatanje antiustavnih i antizakonskih, potpuno nedemokratskih zaključaka i saginjanje glave zbog nekog načelnog jedinstva”, istakao je Ivanić.

Pozvao je Visoki sudski i tužilački savez da odgovori zašto je jedan od sudija, ne precizirajući o kome se radi, ušao u političku borbu, te da je to dokaz o direktnom miješanju politike u rad pravosuđa.

Takođe, rekao je da će PDP ostalim strankama Saveza ponuditi da zajedno izađu na naredne lokalne izbore.

0 Shares
0 Shares
Copy link