Početna  /  Ministarstvo zdravlja RS obmanjuje javnost – jednog zaraženog broje više puta!
Hercegovina ljubinje

Ministarstvo zdravlja RS obmanjuje javnost – jednog zaraženog broje više puta!

Jutrošnje informacije o broju zaraženih korona virusom u Republici Srpskoj, koje je u već ustaljenom terminu saopštilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, nedvosmileno je pokazalo da je javnost u Republici Srpskoj obmanjena kada je u pitanju realan broj zaraženih, te da se jedna te ista osoba, u dva različita datuma, prikazuje kao zaražena u dvije različite opštine!

Naime, u petak 1. maja Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je informaciju da je na osnovu testiranih laboratorijskih uzoraka potvrđeno prisustvo virusa korona, između ostalih, i kod jedne osobe u Istočnom Sarajevu.

Objava zvanične Facebook stranice ministarstva na datum: 1. maj 2020.

Lokalni portal iz Istočnog Sarajeva “Princip news” je ubrzo nakon toga objavio informaciju da oboljela osoba u stvari ima prebivalište u Ljubinju, te da je nastanjena u opštini Pale. Pored toga, ova osoba je već duži vremenski period hospitalizovana u Banjaluci, pa nije bilo opasnosti da je ovo lice moglo da zarazi druge osobe u Palama, naveo je juče portal.

Međutim, danas je Ministarstvo zdravlja RS u novom dnevnom izvještaju (2. maj) objavilo da je, među novozaraženim licima i jedna osoba iz Ljubinja, što u stvari nije istina. Iz Doma zdravlja u Ljubinju za naš portal je potvrđeno da u Ljubinju nema novozaraženih, odnosno da se radi o istoj osobi koja je u jučerašnjem izvještaju (1. maj) navedena kao novozaražena iz Istočnog Sarajeva – opština Pale.

Na ovom primjeru nedvosmisleno se dokazuje da je zvanična institucija Republike Srpske – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, koja bi u stvari trebala služiti isključivo kao pomoć građanima – danas u javnost pustila površnu i netačnu informaciju, čime je putem javnog servisa RTRS proširila paniku među građanima Ljubinja.

Na sreću, opština Ljubinje ostaje bez zaraženih korona virusom, ali građani Republike Srpske ostaju u nedoumici – koliko su puta do sada obmanjeni na isti ovakav način, i koliki je u stvari realan broj zaraženih u Republici Srpskoj?

Moja Hercegovina je više puta pokušala da stupi u kontakt sa Ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem, međutim on se nije javljao na naše telefonske pozive.

170 Shares
170 Shares
170 Shares
Copy link