Početna  /  Mektić: Sjedište islamističkog bloga “Vijesti Umeta” u SAD
Federacija BiH Republika Srpska

Mektić: Sjedište islamističkog bloga “Vijesti Umeta” u SAD

Ministar beybjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da je sjedište islamističkog bloga “Vijesti umeta”, sa kojeg je upućena prijetnja građanima BiH, na teritoriji SAD, u Džordžiji.

Dragan Mektić (Foto: J. Đurđević)
Dragan Mektić (Foto: J. Đurđević)

– Ustanovili smo danas da je riječ o portalu smještenom u Džordžiji na prostoru SAD. Sada slijedi saradnja sa institucijama SAD kako bi se identifikovalo gdje se nalazi taj portal. Prije nekoliko dana za sličan portal smo ustanovili da je sjedište na prostoru Švajcarske – rekao je Mektić.

On je nakon sastanka u Parizu sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske rekao da je prijetnja građanima BiH koju je juče objavio islamistički blog “Vijesti umeta” direktna prijetnja bezbjednosnim agencijama BiH.

Mektić je istakao da za sada ne postoje saznanja da je neko iz BiH doveden u vezu sa terorističkim napadom u Parizu i da nema ništa što bi se direktno ticalo BiH.

Mektić je naveo da je na današnjem sastanku u Parizu, gdje su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske prezentovali način na koji se bore protiv terorizma, posebno kada je riječ o vanrednoj situaciji, kao što je trenutno stanje, razgovarano i o zakonskom okviru za borbu protiv terorizma.

Ministar bezbjednosti BiH u Parizu će boraviti dva dana, a trebalo bi da se sastane i sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske i glavnim tužiocem Pariza, piše portal Nezavisnih novina.

0 Shares
0 Shares
Copy link