Početna  /  Medojević: Husoviću mjesto premijera?
Crna Gora Vijesti

Medojević: Husoviću mjesto premijera?

Predsjedništvo Demokratskog fronta ponudilo je strankama manjina i ostatku opozicije formiranje manjinske vlade u kojoj ne bi bilo predstavnika DPS i DF, rekao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

medojevic_i_mandic

Predsjedništvo Demokratskog fronta ponudilo je strankama manjina i ostatku opozicije formiranje manjinske vlade u kojoj ne bi bilo predstavnika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, rekao je za Pobjedu predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Mi bismo tu vladu podržavali svojim glasovima u parlamentu, ali ne bismo bili njen dio. Ta vlada bi imala zadatak da pripremi nove fer i demokratske izbore, kazao je Medojević.

Prema saznanjima Pobjede, ponuda DF je rezultat tijesne koordinacije i saglasnosti sa ostatkom opozicije i predviđa plan po kojem bi predsjedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću bilo ponuđeno mjesto premijera.

Medojević je dodao da je ovim stavom Predsedništva DF potvrđena principijelna politika i da je najvažnija nacionalna stvar da DPS pređe u opoziciju, imajući u vidu dešavanja 16. oktobra koja su pratila zloupotrebe i „izazivanje državnog udara“.

I dalje smo na poziciji da ne priznajemo rezultate jer su izbori bili neregularni, ali zbog interesa Crne Gore, koji su važniji od partijskih, spremni smo da podržimo manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo DPS, ali ni Fronta. To je naša ponuda kao najjače opozicione grupacije, precizirao je Medojević.

0 Shares
0 Shares
Copy link