Početna  /  Marinika Tepić tvrdi da Dragan Marković Palma i njegovi koalicioni partneri godinama podvode žene i maloljetnice, Palma optužbe nazvao gnusnim lažima!
Izdvajamo Srbija

Marinika Tepić tvrdi da Dragan Marković Palma i njegovi koalicioni partneri godinama podvode žene i maloljetnice, Palma optužbe nazvao gnusnim lažima!

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da su u hotel „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu „Tigar“ u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda djevojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da poslije takvih žurki te djevojčice ostaju sa njima“. Na konferenciji koju je ovim povodom održala Tepićeva prikazano je i svjedočenje bivšeg radnika koji je potvrdio ove navode. U cijelu priču uključio se i Igor Jurić, predsjednik fondacije ”Tijana Jurić” koji tvrdi da postoje svjedoci pedofilije u Jagodini i da on lično poznaje porodicu koja posjeduje dokaze. Oglasila se i Sanda Drašković Ivić, potpredsjednica Narodne stranke rekavši da Tužilaštvo pod hitno mora pokrenuti istragu i da zbog ovakvih stvari ”Vlada pada za 15 minuta”. Optuženi Dragan Marković Palma je navode Marinike Tepić nazvao ”gnusnim lažima”.

Marinika Tepićm potpredsjednica Stranke slobode i pravde je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke izjavila da je žurke na koje su dovođene maloljetnice organizovao lider Jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS).

„Pripadnici vlasti rade stvari za koje sam vjerovala da se vezuju samo uz mafiju – podvođenjem žena, djevojaka i djevojčica. Radi se o žurkama u hotelu u Končarevu, gdje su luksuznim taksijem iz Beograda dovođene djevojčice od 15, 16, 17 godina, a znalo se da poslije takvih žurki te djevojčice idu sa njim (Draganom Markovićem), ili sa njima“, kazala je Tepić, a prenosi Danas.

”Palma go čekao uplakane djevojčice u sobi”

Ona je na konferenciji za novinare emitovala video svjedočenje muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je potvrdio da je radio za Dragana Markovića Palmu, i da je lično vidio maloljetne djevojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu, kao i da mu je njegova prijateljica – hostesa na takvim žurkama, prenijela da je jednom prilikom djevojčicu od 15-tak godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“, i da je djevojčicu ostavila u toj sobi neko vrijeme, iako je ona plakala.

Muškarac čije su svedočenje čuli novinari je rekao da je prisustvovao žurkama na kojima je bilo maloljetnih djevojaka i djevojčica, koje bi ostajale kada većina gostiju ode, kao i da su bile „zaklonjene panelima“, da bi pred onima koji su ostali, među kojima je bio i Dragan Marković  Palma, ustajale jedna po jedna i „govorile odakle su došle, šta vole, šta ne vole“.

„Više je ličilo na stočnu pijacu nego na žurku“, rekao je muškarac i dodao da smatra da se izjave koje su se u ranijem periodu pojavljivale da u Srbiji postoji političar pedofil „odnose na njega“.

Muškarac je rekao da je njegova prijateljica, koja je radila kao hostesa na takvim žurkama, „pobjegla iz Jagodine“ jer se plašila za svoj život.

Marinika Tepić je nakon video svjedočenja pozvala i druge žrtve da se jave SSP i da „pomognu svojim svjedočenjima“ i dodala da se žene koje su bile na takvim žurkama plaše da svjedoče da ne bi „završile u gepeku ili bile bačene niz liticu“.

„Ako je ostalo imalo morala u Srbiji tužilaštvo nakon ovog iskaza ne može da ćuti a Vlada mora da padne. Ovo je razlog za pad bilo koje Vlade, a Palma je deo ove vlasti. Sve ovo traje najmanje deset godina, svi to znaju ali niko nije bio progovorio na ovaj način“, rekla je Tepić.

Tepić je dodala da se sve izjave iznijete danas na konferenciji za novinare „mogu smatrati usmenom krivičnom prijavom“, na koju tužilaštvo mora da reaguje po službenoj dužnosti, posebno zato što postoji sumnja da je krivično djelo počinio javni funkcioner i nosilac izvršne vlasti.

Ona je na pitanje novinara potvrdila da se svjedočenja o „podvođenju žena, djevojaka i djevojčica“ na Palminim žurkama u Končarevu i Jagodini odnose i na vrijeme kada je ministar policije bio lider SPS-a Ivica Dačić, koji je, kako je navela, takođe prisustvovao takvim žurkama, i čiji je Palma koalicioni partner.

Igor Jurić: Porodica sa kojom sam u kontaktu posjeduje dokaze pedofilije u Jagodini!

U toku dana oglasio se i Igor Jurić, predsjednik fondacije ”Tijana Jurić” te naveo da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje iznijete na današnjoj konferenciji. On je dodao da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

„Dokaze posjeduje porodica s kojom sam u kontaktu i s obzirom da su u jednom momentu iz straha odustali od svjedočenja, nastao je zastoj u istrazi“, rekao je Jurić za N1.

Sanda Rašković Ivić, potpredsjednica Narodne stranke takođe se oglasila povodom teških optužbi Marinike Tepić. Ona insistira na hitnoj reakciji tužilaštva dodavši da ukoliko su ovi navodi tačni da ”Vlada treba da padne za 15 minuta”.

Rašković Ivić: Ako je to tačno, Vlada Srbije bi morala da padne u roku od 15 minuta!

”Ovo što je danas objelodanjeno na konferenciji za novinare Marinike Tepić ja sam čula prije izvjesnog vremena, ali naprosto nisam mogla da povjerujem u potpunu istinitost tih navoda. Ali nakon današnjeg javnog istupa čovjeka koji je bio svjedok svih tih bahanalija u hotelu u Končarevu, mislim da bi javni tužilac morao da pokrene istragu kako bi se cijela stvar raščistila do kraja.” – rekla je Rašković Ivić za Direktno.

”Ako je to tačno, onda ovi ljudi ne zaslužuju ne samo da budu na najodgovornijim državnim funkcijama, nego ne bi smjeli da budu ni na slobodi, a Vlada Srbije bi morala da padne u roku od 15 minuta.”  – istakla je Rašković Ivić.

Na pitanje kako ona kao psihijatar vidi to da se političari bave pedofilijom, Rašković Ivić smatra da se u tom slučaju radi o pedofiliji koja je nastala iz osionosti sa pozicije vlasti i moći.

”Pedofilija je poremećaj nagona koji spada u psihopatologiju. Međutim, taj poremećaj ne opravdava počinioca djela i ne oslobađa ga odgovornosti. Poremećaj zahtijeva ne samo liječenje nego i sudski epilog – objasnila je Rašković Ivić.

Dragan Marković Palma: Jedino što je tačno je da će neko zbog ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova glasnogovornica

Povodom teških optužbi koje je na njegov račun iznijela Marinika Tepić javnosti se obratio Dragan Marković Palma koji tvrdi da se radi o ”najgnusnijim lažima” te da će sutra samoinicijativno otići u tužilaštvo.

Marković je u saopštenju iznio niz uvreda na račun Marinike Tepić, nazvavši je “Đilasovom glasnogovornicom”, dodavši da je čeka “prugasto odijelo” zbog toga što je, kako kaže, lagala.

“Ono što je danas izgovorila gospođa, koja je glasnogovornica Dragana Đilasa su najgnusnije laži koje sam ikada čuo. To da ta gospođa laže, kao što sam nedavno rekao nije ništa novo, to je već postala svakodnevnica. Jedino što je tačno što je rekla je to da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova glasnogovornica, autor laži koje je danas izgovorila”, rekao je Marković, a zatim se obratio predsjedniku Stranke slobode i pravde, Draganu Đilasu.

“Ako gospodine Đilas mislite da lažima skrenete pažnju sa vaših sumnjivih poslova, tako što ćete da pustite svoju glasnogovornicu da laže, vrijeđa, napada sve u Srbiji, onda ste se grdno prevarili. Tužilaštvo ne mora da troši papir za pozive, sam ću sutra otići da kažem da je Đilasova glasnogovornica izrekla užasne laži, ali će isto tako i Đilasova glasnogovornica morati da dođe u Tužilaštvo i dokaže to što priča, a moraće da dođe i taj’gospodin’ čiji su snimak pustili. Ako neko govori istinu, taj se ne krije.” – saopštio je Marković, a prenosi Nova.rs.

U međuvremenu su se oglasile i radnice u restoranu ”Tigar” tvrdeći da ništa od iznijetog na današnjoj konferenciji nije tačno. Dodale su da Tepićeva mora odovarati  zbog iznijetih laži i uvreda na njihov račun.

”Mi zaposlene žene u restoranu ”Tigar” poručujemo Mariniki Tepić da treba da je sramota zbog iznijetih laži, da mora da odgovara zbog toga što je uvrijedila sve nas, zato što je nas i kuću u kojoj radimo, svojim lažima stavila na stub srama. Ništa od iznijetog na konferenciji za novinare nije tačno, odgovorno tvrdimo, jer godinama časno i pošteno radimo i nikada ništa slično nismo pomislili a kamoli vidjeli radeći u restoranu “Tigar” – prenosi Blic.

Današnja konferencija Marinike Tepić uznemirila je, ali i podijelila javnost u Srbiji, cijeli slučaj je već okarakterisan kao afera ”Zabranjeni hotel”, a nakon ovakvih optužbi sigurno neko morati odgovarati – Marković i ostali optuženi za izvršenje teških krivičnih djela ili Tepićeva za klevetu i lažne optužbe iznesene na račun visokih funkcionera Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Shares
4 Shares
Copy link