Početna  /  Malešević: Službeni automobil je statusni simbol!
Republika Srpska

Malešević: Službeni automobil je statusni simbol!

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da se službena vozila u Vladi Srpske nabavljaju prema uredbi i da ministri ne krše propise, te ocijenio da se u vezi sa ovim pitanjem u javnosti “digla velika prašina”.

Dane Malešević

Komentarišući potpisivanje peticije da se ograniči budžet za kupovinu službenih automobila, koju je organizovala organizacija “ReStart Srpska” prije tri dana, Malešević je sinoć novinarima u Novom Gradu rekao da bi uredba mogla biti drugačija, ali da je njom propisano da se svakih pet godina mijenjaju automobili.

“Mogu ta vozila biti jeftinija, ne patim ja da se vozim u skupom automobilu. Taj automobil koji nabavljamo, nabavljamo za Ministarstvo, nikako za ministra. Neće ministar automobil ponijeti sa sobom, pošto je kratak period do kraja mandata”, naveo je Malešević.

On je istakao da automobil pomaže u obavljanju poslova, ali da je na neki način i statusni simbol.

Malešević je rekao da u demokratskom društvu ljudi imaju pravo da mišljenja iskazuju na razne načine, pa i nezadovoljstvo, iako sa nekim komentarima nije saglasan jer treba imati argumente na osnovu kojih se nešto ocjenjuje.

Ministar prosvjete Srpske smatra da, kada je riječ o cijeni automobila, treba razmišljati šta je dugoročno isplativo, odnosno da li se isplati kupovati jeftiniji automobil kojem će prije trebati popravka.

0 Shares
0 Shares
Copy link