Početna  /  Luka Petrović optužio Nebojšu Vukanovića za obmanu građana – Vukanović ”riješio veliku misteriju”
Izdvajamo Teme i komentari

Luka Petrović optužio Nebojšu Vukanovića za obmanu građana – Vukanović ”riješio veliku misteriju”

Trebinjski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata objavio je Saopštenje u kojem se Nebojša Vukanović optužuje za obmanu građana. U Saopštenju koje je tokom dana prenio i Luka Petrović, generalni sekretar vladajuće partije, navodi se da je Nebojša Vukanović objavio da je bolestan i da mora odmarati do kraja mjeseca, da se zapravo nalazi u Kataru, gdje jaše kamile. Opozicioni narodni poslanik u Saopštenju se oslovljava kao Pinokio, kako Petrović već duže vrijeme naziva lidera Liste za pravdu i red, pa se može pretpostaviti da je on i autor Saopštenja. Nebojša Vukanović je na svom blogu objavio tekst kojim je, kako je naveo, ”riješena velika misterija”, a u kojem je naveo da ne vidi ništa sporno što je otputovao na sedam dana kod dugogodišnjeg prijatelja dr Dražana Erića, uglednog ljekara. On je nakon toga objavio još dva teksta u kojima se osvrće na ”prozivke” iz reda SNSD-a, ali i DNS-a.

Dok je jahao kamile i posjećivao egzotične zabave u Kataru, Nebojša Vukanović je građanima slao poruke kako bolestan leži kući, pokušavajući ponovo da ih obmane, igrajući na najlicemjerniju moguću kartu – bolest, navodi se u saopštenju iz Gradskog odbora SNSD-a Trebinje. Iz trebinjskog SNSD-a upućene su oštre uvrede na račun narodnog poslanika i lidera Liste za pravdu i red. Vukanovića u Saopštenju nazivaju Pinokijem, što često radi i Luka Petrović, generalni sekretar vladajuće partije, u objavama na svojoj Fejsbuk stranici.

SNSD Trebinje: Da li će se Pinokio iz Dohe vratiti smanjenog nosa?

”Da li će se Pinokio vratiti iz Dohe smanjenog nosa, gdje je, kako je potvrdio na blogu, posjetio jednog od najpoznatijih estetskih hirurga uskoro ćemo vidjeti. Sudeći po gomili izrečenih laži i najstručnijim svjetskim ljekarima biće teško da učine nešto po tom pitanju.”

U Saopštenju koje je u izvornom obliku na svojoj Fejsbuk stranici prenio Luka Petrović, Vukanović se optužuje da je igrao na kartu sažaljenja.

”A sve ovo moglo bi se svrstati u još jedno egzotično putovanje “narodnog” poslanika sa debelim novčanikom da nije igrao na empatiju i sažaljenje vlastitog naroda koji Katar može vidjeti samo na razglednici. Ovako je samo jedna u nizu prevara i gnusnih laži Nebojše Vukanovića koji je postao prepoznatljiv po manipulacijama i obmanama vlastitog naroda.” – navodi se u Saopštenju trebinjskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Nebojša Vukanović se u tekstu ”Napokon riješena velika misterija” osvrnuo na optužbe SNSD Trebinje, ali i Sanje Vulić koja je takođe iznijela kritiku na račun njegovog boravka u Kataru.

”Ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim šta ima loše i inkriminišuće otići nekoliko dana u posjetu prijatelju koga poznajem decenijama? Žalosno je što dr Erića više cijene i poštuju u Kataru, Škotskoj, Indiji ili Njemačkoj nego kod nas, prava je šteta za društvo i državu što je nažalost ovakav stručnjak, kao i brojni drugi, napustio zemlju, ali je postao naš najbolji ambasador.” – napisao je Vukanović.

Insinuacije koje su iznešene iz SNSD-a nazvao je bolesnim.

”Prosto je nevjerovatno koliko se bolesni umovi trude da nađu neku sitnicu, pa čak i sedmodnevnu posjetu istinskom prijatelju, pa da to predstave kao neku zloupotrebu. Da li je moguće da se od mene traži da obavijestim javnost kada sam i kako popravio zub, ošišao se, ručao, kupio košulju, cipele i sako, kupio ili popravio auto staro 18 godina?”

Vukanović je objavio potvrdu onlajn rezervacije leta za Dohu niskobudžetne aviokompanije ”Pegasus” iz dodatak da je neplanirano prenoćio u Istanbulu zbog sporosti tamošnje administracije i čekanja dozvole za ulazak. U tekstu koji je naknadno objavio, predočio je javnosti da je cijena noćenja u Istanbulu bila 36.5 evra.

Vukanović: Nije mi problem da detaljno odgovaram na svako pitanje, pa i na ono vezano za troškove koje pokrivam pošteno zarađenim novcem!

”Meni nije problem da do detalja odgovorim na svako pitanje, pa i kada su u pitanju skromni troškovi koje plaćam novcima koje sam pošteno zaradio, a nisam ukrao od države. Trebinje je blizu mora i poznato je da nikada, ali baš nikada nigdje ne idem ljeti na odmor, volim nekad otputovati na par dana, i ako nakon godinu dana neprekidnog trčanja i rada bez predaha ne mogu otići sedam dana u posjetu prijatelju, mada pišem odavde kao da sam u Trebinju, onda neka ide sve vragu.” – napisao je Vukanović.

Kritika na račun Vukanovićevog boravka u Kataru upućena je i sa Fejsbuk stranice ”Promjene stižu u Republiku Srpsku” o kojoj je lider Liste za pravdu i red ranije pisao navodeći da se radi o stranici kojom indirektno upravlja Nenad Nešić.

U tekstu ”Nemoć i mazohizam duševnih bolesnika” koji je Vukanović objavio nešto kasnije istog dana, navodi se da su plasirane laži na njegov račun i da se njegov sedmodnevni odmor predstavlja kao neko teško krivično djelo.

U laži su kratke noge, a veliki je užitak i zadovoljstvo gledati nemoćne mazohiste i psihopate kako se nesretnici uzaludno trude i koprcaju da moju posjetu svom starom i dobrom prijatelju Dražanu Eriću, vrhunskom intelektulcu, profesoru i ljekaru svjetskog glasa, pokušaju  predstaviti kao da sam otišao u Kolumbiju da sa Eskobarom dogovaram kupovinu kokaina.

U pomenutom tekstu se navodi da je sa dr Dražanom Erićem dogovorio saradnju, tačnije da će ovaj cijenjeni ljekar biti jedan od njegovih najbližih saradnika.

Vukanović: Ako je Nešić promjena koja stiže u RS, dabogda nikad ne stigla!

Vukanović je demantovao tvrdnje koje stižu iz SNSD-a, a u kojima se on optužuje da je obmanuo javnost tvrdnjama da je teško bolestan.

”Nikad nisam izjavio da sam, ne daj  Bože, nešto bolestan, kako tvrde Luka i njegov pobratim Nešić preko DNS-ove stranice „Promjene stižu u Republiku Srpsku“ (dabogda nikad ne stigle ako je on neka promjena), već sam rekao da sam imao malu sitnu intervenciju, nikakvu operaciju, u lokalnoj anesteziji, i to još u subotu 16-og oktobra, al nisam navodio niti da je minimalno bio otekao nos, jer je to moja intimna a ne javna stvar.” – navodi Vukanović na svom blogu.

Vukanović: Ne jašem kamile, ali volim da jašem i gazim beskrupulozne zvijeri koje su pokorile svoj narod!

Ne želi, kaže, da se pravda, niti da piše o privatnom životu, kako bi sačuvao ”minimum svoje privatnosti, ako je to danas uopšte moguće, među hijenama i lešinarima”. Ipak je odgovorio u svom stilu na tvrdnje da je u Kataru jahao kamile.

”Ne jašem kamile, mada sam imao priliku i ranije, kao ni konje niti druge životinje, ne volim to sa radim, ali zato volim da jašem i gazim beskrupulozne zvijeri koje su pokorile i uzjahale svoj narod, ophodeći se prema narodu gore nego prema životinjama.”

Najavio je svoj povratak u nedjelju, istakavši ironično da će Agenciji za borbu protiv korupcije podnijeti izvještaj o svim troškovima boravka u Kataru.

”Kupio sam košulju i par kravata, pa kad ocarinim po povratku sve ću prijaviti CIK-u BiH i Agenciji za borbu protiv korupcije da istraže odakle mi 35 evra za smještaj, 20 evra za kravate i suvenire, te stotinjak evra za kartu…” – napisao je Vukanović.

U završnom dijelu svojevrsne trilogije tekstova/reakcija na optužbe iz tabora vladajućih, ali i opozicionih partija, tačnije Demokratskog narodnog saveza, Vukanović je ponovio svoj raniji stav da su SNSD i DNS i dalje u koaliciji te im je poručio da se ne brinu za njega uz jednu želju:

Neka se drugari i partneri Luka i Nenad ne sekiraju puno za mene, moje prijatelje i saradnike, želim i ja njima da njihov pakt bude što snažniji, da skupa potonu i povuku jedan drugog na političko dno, jer smo mi bili i ostali dva različita svijeta.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini su tako daleko, a tako blizu, uzevši u obzir da se kampanja nikada ranije nije u ovom tempu ”zakotrljala”, Nebojša Vukanović je u posljednjih par dana više puta ponovio svoj stav da Nenad Nešić i on ne mogu skupa u opoziciju, a zanimljivo je da se na Fejsbuk stranici ”Stižu promjene u Republiku Srpsku” pored redovnih kritika na račun Nebojše Vukanovića sve češće mogu pročitati i kritike na račun ostatka opozicije, tačnije na račun SDS-a, PDP-a i, za sada, posljednjeg opozicionog političkog subjekta SPS-a. Najavljena je i nova politička partija Demokratski centar, na čijem čelu će biti Igor Davidović, dugogodišnji saradnik Milorada Dodika, a koji je njavio da će djelovati opoziciono. Zanimljivo je i to da Socijalisti Petra Đokića sve bučnije otkazuju poslušnost SNSD-u, pa mnogi i ovu partiju vide na ulaznim vratima opozicije, pogotovo nakon što je odbor ove stranke u Brčkom najavio da na izborima neće podržati SNSD, čime bi bila prekinuta dugogodišnja saradnja ovih stranaka. U svakom slučaju, pred nama je izuzetno zanimljivih 350-ak dana, bar kada je politička scena u pitanju.

Igor Svrdlin

 

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap