Početna  /  Ljubinjsko humanitarno-sportsko veče: I “Leotar” došao zbog Luke
Hercegovina ljubinje

Ljubinjsko humanitarno-sportsko veče: I “Leotar” došao zbog Luke

LJUBINJE – Oko 400 Ljubinjki i Ljubinjaca pratilo je sinoć jednu odbojkašku i jednu fudbalsku utakmicu u okviru tročasovne Humanitarno-sportske večeri u dvorani „Borovik“, na kojoj je od ulaznica i drugih priloga prikupljeno 1.356 konvertibilnih maraka za šestogodišnjeg Luku Bajata, učenika prvog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ i njegovu porodicu.

Veterani slavili – sa odbojkaške utakmice (FOTO: Žarko Janjić)

Mali Luka je, kao što smo već pisali, išao samo prvi  dan na nastavu u prvi razred, a onda mu je naglo pozlilo – i sada je na hospitalizaciji u Beogradu, a nevolja je tim veća što su u njegovoj šestočlanoj porodici i otac i majka bez stalnog zaposlenja, pa je sve to motivisalo dva ljubinjska sportska kolektiva – Odbojkaški klub Ljubinje Bankom i Klub malog fudbala Ljubinje – da organizuju jedno humanitarno veče sa dvije sportske priredbe i da koliko – toliko pomognu svom malom sugrađaninu i njegovim bližnjim u ovako teškoj situaciji.

Luka Bajat

Pa iako je u  sinoćnjim utakmicama rezultat bio u drugom planu, gledaoci u „Boroviku“ su propisno ugrijali dlanove pozdravljajući brojne uspješne poteze u oba susreta. U prvom su iskusni odbojkaški Veterani OK Ljubinje, pojačani internacionalcem Đorđem Kneževićem, savladali podmlađeni prvi sastav OK Ljubinje – Bankom sa 3:1, dok su u drugom domaći fudbaleri KMF Ljubinje sa 8:3 pobijedili  KMF Leotar iz Trebinja.

Detalj iz gledališta u „Boroviku“ (FOTO: Žarko Janjić)

Na kraju su predstavnici oba ljubinjska kluba – i odbojkaškog i fudbalskog – kao i predstavnici ljubinjske opštine, posebnu zahvalnost uputili fudbalerima Leotara koji su doputovali iz Trebinja i nesumnjivo uveličali ovu manifestaciju.

Svi koji žele da pomognu malom Luki mogu to učiniti uplatom na žiro račun broj 5620088120896945 u NLB banci u Ljubinju.

0 Shares
0 Shares
Copy link