Nedjelja, 26.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Laketa sa predstavnicima političkih stranaka u Gacku – složno osuđuju uništavanje bilborda

  Podijeli:

  GACKO – Uništavanje bilborda u Gacku proteklog vikenda bio je povod da načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa posjeti ovu opštinu i sastane se sa predstavnicima političkih starnaka koje su osudile incident i izrazile svoje jasno opredjeljenje da predizborna kampanja protekne u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi.

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Ispred Saveza za promjene, aktuelni načelnik opštine Milan Radmilović, rekao je da Gacko ni po čemu nije incidentna sredina, pa ovaj negativan publicitet nije bio potreban.

  [mhc_antrfile naslov=””]

  Bilbordi sa slikama kandidata SP za načelnika Maksima Skoka i odborničke liste SNSD-a uništeni su tokom vikenda. Javnosti još uvijek nepoznati počinioci su mašinskim uljem polili istaknute slike zbog čega se u Gacku podigla velika, prije svega medijska prašina.
  [/mhc_antrfile]

  „Stvarno nam ne treba da budemo u centralnim vijestima zbog naivnosti ili budalaštine nekih momaka koji su uradili neki nepromišljeni čin iz kojeg neke političke stranke mogu izvlačiti eventualno političke poene. Što se mene i stranaka koje stoje iza mene tiče, mislim ovu kampanju završiti na miran i dostojanstven način“, kaže Radmilović.

  Radmilović je pohvalio policiju za efikasnost u otkrivanju i privođenju počinilaca, a građane opštine pozvao da na civilizovan i dostojan način izražavaju svoje političke stavove.

  Milinko Milidrag, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gacko, pohvalio je potez CJB-a da okupi sve političke faktore u Gacku kako bi razgovarali u kom pravcu da djeluju.

  „Dogovorili smo se da svi politički faktori djeluju u smjeru ka mirnoj i tolerantnoj atmosferi kako se ove pojave ne bi ponavljale. Zadovoljni smo reakcijom Policijske stanice Gacko, a apelovaćemo na sve mlade ljude i faktore koji čine politički život ovdje da sve protekne u mirnoj atmosferi”, kaže Milidrag.

  On je izjavio i da je na sastanku bilo riječi o incidentu u kojem je na javnom mjestu verbalno napadnut njihov aktivista i izrazio nadu da se to neće dešavati ubuduće. Istakao je da na svoje aktiviste apeluju da se uzdrže od narušavanja mirne i tolerantne atmosfere.

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Načelnik CJB Trebinje, Žarko Laketa, nakon sastanka sa političkim akterima je naglasio da je dobro što su svi sagovornici osudili incident i rekao da ga raduje efikasna akcija PS Gacko koja je uhvatila počinioce i trenutno radi na dokumentovanju počinjenog dela. Obećao je da će javnost brzo biti upoznata sa pojedinostima.

  „Mogu vam reći da se radi o tri lica od kojih je jedno maloljetno. Nisam upoznat sa detaljima da li su lica stranački opredeljena, to policiju ne interesuje. Prema dosadašnjim saznanjima jedno od lica je od ranije poznato policiji, ali u narednom periodu ćemo izaći sa sapoštenjem u vezi tog događaja. Istarga će pokazati o kojim licima se radi i koji su motivi. Od dokaza zavisi i kako će ovo biti kvalifikovano kao krivično djelo ili kao prekršaj javnog reda i mira. Kada su u pitanju kazne, za blaži oblik krivičnog djela kazna je do dvije godine zatvora, a za prekršaj novčana kazna”, kaže načelnik CJB-a.

  Laketa je naglasio da su MUP RS i CJB Trebinje formirali štab koji će se baviti predizbornim aktivnostima i aktivnostima na dan izbora, i “postupaće se o slovu zakona”, rekao je on.

  Susret policijskih zvaničnika sa predstavnicima lokalne vlasti je iskorišten i da se ponovo razmotri pitanje policijske stanice koja je već godinama ”podstanar” u zgradi u vlasništvu opštine. Opština Gacko je izrazila spremnost da pruži svaku vrstu pomoći, a na MUP-u je da inicira konkterne razgovore po tom pitanju, ponovili su Radmilović i Laketa.

  Milanka Kovačević

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI