Početna  /  Krsmanović: Savez za promjene praktično ne postoji, Ivanić kandidat
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Krsmanović: Savez za promjene praktično ne postoji, Ivanić kandidat

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da se organi Saveza za promjene /SzP/ uopšte ne sastaju i da se može reći da ovaj savez praktično ne postoji.

Zdravko Krsmanovićkrsma

Krsmanović je dodao da postoje samo neformalni razgovori i to u vezi sa mogućim zajedničkim kandidatima na izborima.

“Što se tiče PDP-a i NDP-a, izvjesno je da će /Mladen/ Ivanić biti kandidat naše koalicije za jednu od funkcija. Ako bi nastali neki problemi u razgovorima sa SDS-om o tome, sigurno je da PDP i NDP neće odustati od svog stava i da će se onda krenuti u razgovore i sa drugim političkim akterima, koji će biti na političkoj sceni”, rekao je Krsmanović za “Euroblic”.

On je naveo da se Predsjedništvo SzP-a veoma rijetko sastaje, te da nisu uspjeli čak nijednom da se sastanu poslije lokalnih izbora kako bi analizirali rezultate iako su u dosta opština imali zajedničke kandidate.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da su PDP i NDP održali sastanak na najvišem nivou i da je njihov zajednički nastup na izborima praktično gotova stvar, te da već neko vrijeme čekaju SDS da bi održali zajednički sastanak.

“Vjerujemo da će se poslije svih njihovih unutarstranačkih izbora i prije sezone godišnjih odmora desiti sastanak lidera”, rekao je Brčkalo.

On je dodao da uvažavaju SDS kao najjaču opozicionu partiju i da će na prvom zajedničkom sastanku sa tom strankom, PDP i NDP zahtijevati jednu od dvije ključne pozicije.

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević tvrdi da se razgovori unutar SzP-a vode na nivou lidera i vjeruje da će Savez imati zajedničke kandidate na izborima.

On kaže da se ništa ne može tvrditi dok se ne razgovara, ali da je cilj i da postoji raspoloženje da kandidati za dvije najvažnije pozicije budu zajednički.

0 Shares
0 Shares
Copy link