Kostadin Vasić od danas u Ujedinjenoj Srpskoj

Narodni poslanik Kostadin Vasić od danas je u Ujedinjenoj Srpskoj, saznaje RTRS.

Ova informacija biće objelodanjena na današnjoj pres-konferenciji koju će održati predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Vasić.

Time će broj poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske porasti na četiri, dok broj u Klubu poslanika SDS-a u ovom trenutku nije poznat.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića krajem prošlog mjeseca zbog, kako su naveli, teže povrede Statuta Srpske demokratske stranke, odnosno iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima Srpske demokratske stranke.

U izjavi od 26. 10. 2018. godine koju su prenijeli određeni elektronski mediji i portali Kostadin Vasić je, tvrde iz SDS-a, iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa Srpske demokratske stranke i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević, navode iz SDS-a.

“Nedopustivi su istupi u javnosti koje je Vasić napravio, identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno otpužuje Srpsku demokratsku stranku. Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika Srpske demokratske stranke i neće biti tolerisani, i kao takvi predstavljaju podršku režimu koji nastoji da u Republici Srpskoj uspostavi diktaturu i strahovladu”, stoji u saopštenju.

Autor