Početna  /  “Ko će mi refundirati troškove?!” – Vukanović obukao maskirnu uniformu u NSRS, a evo šta je razlog (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

“Ko će mi refundirati troškove?!” – Vukanović obukao maskirnu uniformu u NSRS, a evo šta je razlog (VIDEO)

Foto: Youtube screenshot
Jedan od najglasnijih opozicionara, Nebojša Vukanović ponovo je danas uspio da izazove negodovanje poslanika vladajuće većine u parlamentu Srpske nakon što je tokom aktuelnog časa obukao maskirnu uniformu i optužio ih da su „kapitulirali pred Bakirom Izetbegovićem i stranim ambasadama“.

Vukanović je uniformu obukao dok je postavljao pitanje ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske, Draganu Lukaču, o navodnim vezama vrha policije sa kirminalnim strukturama, ali i o tome zbog čega još nema vojske Republike Srpske, čije osnivanje je vlast najavila.

– Nakon što je vladajuća većina najavila osnivanje vojske Republike Srpske, a znajući da nemamo robne rezerve i da je Vlada RS u minusu, kupio sam sebi uniformu, pancir, šljem i sistem za vezu. Na žalost, vi ste kapitulirali pred Bakirom i strancima i od vojske RS nema ništa – rekao je Vukanović.

On je potom upitao Lukača da li postoji neki budžet u MUP RS da mu refundiraju uniformu i ostalu opremu koju je nabavio, ili da mu bar daju neku zamjensku uniformu.

Lukač mu je odgovorio da se ne osjeća odgovornim za tu temu niti ima namjeru da odgovori na pitanje ko će da refundira sredstva za nabavku uniforme i dodatne opreme.

– S obzirom na to da se narodni poslanik izjašnjava kao pacifista ne znam zašto je uopšte nabavljao uniformu i pancir. Šta je mislio s tim da postigne? Ali, dobro, to je njegova stvar – poručio je Lukač.

Vukanović se nadovezao na njegov odgovor i predložio da se uvede odredba da prije nego se predloži ili donese neki zakon u parlamentu Srpske, prvo pošalju prijedlog u kabinet SDA, te ambasade SAD, Njemačke i drugih zemalja, pa ako oni daju zeleno svjetlo da se poslanici onda izjašnjavaju o tome u NSRS.

– Vi ste najavili blokadu kasarni i osnivanje VRS, odmah sad. Znajući da nema robnih rezervi kupio sam i sistem veze u kome je Dodik general, „orao pao“ je Čubrilović, soko je Čović, a trezor je Bakir. Pod brojem 1,2 i 3 sam memorisao ove vrhunske borce Mazalicu, Žunića i Tamindžiju. Sve sam vas bio memorisao, da smo spremni za vojske. Kupio sam ašove, pancire, šljemove, i šta sad? Vi se kukavice povukle, kapitulirale. Pa, istaknite bijele zastave ispred Vlade RS –poručio je Vukanović.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap