Početna  /  Klub borilačkih vještina počeo sa radom u Nevesinju
Hercegovina Vijesti

Klub borilačkih vještina počeo sa radom u Nevesinju

NEVESINjE – Novoosnovani „Klub borilačkih vještina Nevesinje“ juče je svečano otvorio svoje prostorije, koje se nalaze u sklopu nekadašnje kasarne „Nevesinjska puška“, a iz kluba se nadaju da će kvalitetni uslovi, stručan trenerski i rukovodeći kadar omogućiti da se nastavi tradicija uspješnih boksera i kik-boksera u Nevesinju.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Momir Brenjo, trener i član upravnog odbora kluba se zahvalio svima koji su pomogli da se klub formira, rekavši da su u ovome sportu više od 16 godina, a da formirani klub, sa mladim rukovodstvom želi da na dodatni nivo izdigne borilačke sportove u Nevesinju.

Osim kik-boksa, Klub borilačkih vještina Nevesinje baviće se i klasičnim boksom iz razloga što je medijski zastupljeniji i profitabilniji dok kik-boks i dalje opstaje zahvaljujući entuzijazmu i teško se finansira, ali, novac je sirovina, on će doći sam po sebi. Svi koji su ušli u ovu priču ušli su srcem, bez interesa i za dva mjeseca, bez marke budžetskih sredstava, realizovali smo sve ovo, a praktično smo ušli u ruševinu“, rekao je Brenjo.

img_7753

Predsjednik novoosnovanog Kluba borilačkih vještina Milutin Samardžić rekao je da je ideja o formiranju kluba nastala spontano i da je vrlo brzo realizovana.

Sve je ovo krenulo spontano, nekada u maju je krenula inicijativa da otvorimo ovaj klub i nije nam trebalo dugo. Najviše vremena izgubili smo zbog papirologije, a kada smo prvi put ušli u prostorije, blago rečeno, šokirali smo se. Plafoni i podovi su bili uništeni, elektro instalacija je visila…Uz pomoć prijatelja kluba smo sve ovo renovirali i opremili. Što se tiče samoga kluba bitno je napomenuti da svi u klubu rade volonterski i da je besplatna članarina za svu djecu koja se odluče da treniraju u našem klubu“, rekao je Samardžić i uručio zahvalnice mnogobrojnim prijateljima kluba i privrednim subjektima na čelu sa Elektroprivredom Srpske i HET-om.

img_7762
(FOTO: Moja Hercegovina)

Treneri novoosnovanog kluba su Momir Brenjo i Milorad Vasković, višegodišnji sportski radnici, koji su u prethodnim godinama stvarali uspješne borce, a prostorije su uređene po standardima koji omogućavaju kvalitetan trening i usavršavanje borilačkih vještina svima koji su zainteresovani.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link