Ponedjeljak, 27.01.2020
More

  Kandidatu srpskih stranaka za načelnika Srebrenice prijetili smrću

  Podijeli:

  Mladenu Grujičiću, kandidatu srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, i njegovoj porodici upućene su prijetnje smrću putem poruke.

  mladen-grujicic

  U policijskoj stanici Srebrenica potvrđeno je da je prijavljen slučaj prijetnje.

  U međuvremenu, CIK je objavio i nove podatke o rezultatima izbora u Srebrenici gdje su obrađena još dva biračka mjesta i sada je prednost Grujičića nad Ćamilom Durakovićem uvećana na 2.200 glasova.

  Prijetnje smrću, stigle su Grujičiću sa, kako kaže, poznate adrese. Prijeti se njemu ali i porodici.

  – Neko ne može da prihvati poraz, ali to su ljudi sa strane – rekao je Grujičić.

  Prijetnje smrću osudio je predsjednik SO Srebrnice Miloš Milovanović. Pozvao je policiju da istraži slučaj.

  – Prijetnje moraju da se zaustave i nikome u Srebrenici ne smije da se prijeti, pa ni novom načelniku Mladenu Grujičiću – naglasio je Milovanović.

  S druge strane, na sajtu CIK-a objavljeni su dopunjeni rezultati na kojima su obrađena još dva glasačka mjesta. Razlika između Grujičića i Ćamila Durakovića je 2.200 glasova.

  – Sve je urađeno kako treba i pobjeda Grujičića ne dolazi u pitanje – dodao je Milovanović.

  Јutros su u zgradu opštine Srebrenica i u OIK došli i članovi biračkih odbora sa preostalih četiri, navodno, sporna biračka mjesta. Traže da im predsjednik OIK-a Nermin Alivuković pojasni zašto nisu objavljeni podaci sa njihovih biračkih mjesta.

  Opštinska izborna komisija u izbornoj noći objavila je informaciju da je na redovna birališta u Srebrenici izašao 6.551 glasač, gdje je Grujičić osvojio 4.351 glas a Duraković 1.910.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI