Izložba slika Tatjane Topalović priređena u Bileći

BILEĆA – Izložba slika akademske slikarke Tatjane Topalović priređena je večeras u okviru svetosavskih svečanosti u Galeriji SPKD “Prosvjeta” u Bileći.

Bilećka publika imala je priliku da pogleda 24 pejzaža na kojima je priroda predstavljena u svom istinskom nepatvorenom obliku. Izložbu je otvorio akademski slikar Drago Vučić a u ime “Prosvjete” prisutne je pozdravio  Lazar Gnjato.

Autorka izložbe, Tatjana Topalović, koja je i prosvjetni radnik, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što je njena izložba priređena baš u Bileći, istakavši da je ovo lijep način da čestita slavu svim učenicima i kolegama.

“Velika je čast i zadovoljstvo izlagati mogu da kažem u mojoj Bileći. Tu sam već godinama i ako nije prva izložba ovdje, pričinjava mi veliku radost izlagati ovdje. Na ovoj izložbi su 24 pejzaža, mada nisu bukvalno pejzaži -više je to jedna priča o iskonskom čovjeku o nekim pozitivnim emocijama, tradiciji, svemu onome što čovjek iskonski jeste”, rekla je autorka.

Tatjana Topalović ( Foto: Moja Hercegovina)

Akademski slikar Drago Vučić naglasio je značaj Tatjanine uloge u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija, rekavši da je potrebno da se  učenici upoznaju sa njenim djelima na ovaj način.

Drago Vučić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

” Na Tatjaninim slikama može se vidjeti prava nepatvorena priroda onakva kakvu je Bog stvorio, ona je to primijetila na najljepši način i zaista mislim da ovdje slika govori više od hiljadu riječi”, istakao je Vučić.

Organizator izložbe je opštinski odbor SPKD “Prosvjeta” iz Bileće.

Milena Koprivica

Autor