Početna  /  Izložba slika Tatjane Topalović priređena u Bileći
bileća Hercegovina

Izložba slika Tatjane Topalović priređena u Bileći

BILEĆA – Izložba slika akademske slikarke Tatjane Topalović priređena je večeras u okviru svetosavskih svečanosti u Galeriji SPKD “Prosvjeta” u Bileći.

Bilećka publika imala je priliku da pogleda 24 pejzaža na kojima je priroda predstavljena u svom istinskom nepatvorenom obliku. Izložbu je otvorio akademski slikar Drago Vučić a u ime “Prosvjete” prisutne je pozdravio  Lazar Gnjato.

Autorka izložbe, Tatjana Topalović, koja je i prosvjetni radnik, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što je njena izložba priređena baš u Bileći, istakavši da je ovo lijep način da čestita slavu svim učenicima i kolegama.

“Velika je čast i zadovoljstvo izlagati mogu da kažem u mojoj Bileći. Tu sam već godinama i ako nije prva izložba ovdje, pričinjava mi veliku radost izlagati ovdje. Na ovoj izložbi su 24 pejzaža, mada nisu bukvalno pejzaži -više je to jedna priča o iskonskom čovjeku o nekim pozitivnim emocijama, tradiciji, svemu onome što čovjek iskonski jeste”, rekla je autorka.

Tatjana Topalović ( Foto: Moja Hercegovina)

Akademski slikar Drago Vučić naglasio je značaj Tatjanine uloge u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija, rekavši da je potrebno da se  učenici upoznaju sa njenim djelima na ovaj način.

Drago Vučić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

” Na Tatjaninim slikama može se vidjeti prava nepatvorena priroda onakva kakvu je Bog stvorio, ona je to primijetila na najljepši način i zaista mislim da ovdje slika govori više od hiljadu riječi”, istakao je Vučić.

Organizator izložbe je opštinski odbor SPKD “Prosvjeta” iz Bileće.

Milena Koprivica

175 Shares
175 Shares
175 Shares
Copy link