Početna  /  Izložba “Hercegovke” predstavljena bilećkoj publici
bileća Hercegovina

Izložba “Hercegovke” predstavljena bilećkoj publici

BILEĆA – Nakon Trebinja i Nevesinja, izložba fotografija „Hercegovke“ večeras je predstavljena i bilećkoj publici u galeriji Doma kulture „Jevto Dedijer“.

Izložba je organizovana u sklopu inicijative “Supergrađani/Supergrađanke”, koju sprovodi misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini, a za cilj ima borbu protiv stereotipa, predrasuda i mržnje na ovim prostorima.

Ovom prilikom izloženo je 56 fotografija 11 autora iz Trebinja, Bileće, Nevesinja i Ljubinja.

Večerašnjem predstavljanju fotogafija u Bileći prisustvovao je i predsjednik Foto-kino kluba iz Trebinja i jedan od organizatora Slavenko Vukasović, koji je rekao da su autori nastojali da na fotografijama prikažu Hercegovke u svim izdanjima.

„Trudili smo se da pokažemo raznolikost u borbi protiv predrasuda, jer Hercegovka nije samo ona Hercegovka u narodnoj nošnji, nego je Hercegovka i ona policajka i glumica i žena koja peca ribu, sve su to Hercegovke“, rekao je Vukasović i najavio slične projekte u bliskoj budućnosti.

Zoran Samardžić i Slavenko Vukasović (Foto:Moja Hercegovina)

Svoj doprinos ovom projektu između ostalih dali su i fotografi iz Bileće, Zoran Samardžić i Jovan Aleksić, koji su napravili nekoliko interesantnih fotografija.

Večerašnja izložba privukla je pažnju velikog broja Bilećana koji su došli da pogledaju fotografije, a oni koji nisu došli večeras, imaće priliku to učiniti u narednih mjesec dana koliko će izložba biti otvorena.

Milena Koprivica

 

145 Shares
145 Shares
145 Shares
Copy link