Početna  /  Izetbegović, Komšić i Radončić postigli dogovor, zajedno i u Kantonu Sarajevo
Federacija BiH

Izetbegović, Komšić i Radončić postigli dogovor, zajedno i u Kantonu Sarajevo

Završen je sastanak predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića i Demokratske fronte Željka Komšića u Sarajevu.

Kako su naveli lider, postignut je dogovor za formiranje vlasti na državnom i nivou Kantona Sarajevo.

“Izetbegović je rekao da ostaje podjela na državnom nivou. Kanton Sarajevo smo dogovorili i mislim da ovdje trebamo znati da je interes BiH da se što prije realizira Proces reforme. Što se tiče Sarajevske vlade, dogovorili smo da se uđe u njenu zamjenu. Nisam impresioniran time što se do sada uradilo. Uvjeravam građane KS da će će Sarajevska vlada imati bolji rezultat u smislu novih vrijednosti i da će nepotizam biti primjer kako se to radi za cijelu BiH”, istakao je Radončić na pres-konferenciji.

Ja sam dužan da pozovem gospodina Čovića da nam što prije predloži i da ime budućeg predsjednika Federacije kako bi ušli u što bržu implementaciju izbornih rezultata”, kazao je Komšić.

Lider SDA je istakao kako će učiniti sve da Vijeće ministara bude kompletirano do 23. decembra, tako da bi 24. mogao otići Program reformi u Brisel.

3 Shares
Copy link
Powered by Social Snap