Početna  /  Ivancov: Neprijatelji hoće da se kajemo za nepostojeće grijehe
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Ivancov: Neprijatelji hoće da se kajemo za nepostojeće grijehe

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov rekao je da je cilj manifestacije “Besmrtni puk” da se ne dozvoli iskrivljavanje istorije.

Foto: Oslobođenje

On je istakao i da je to postalo uobičajeno u savremenom informativnom ratu.

„Bez sjećanja na našu slavnu istoriju, naša budućnost neće biti bolja. Nažalost, pokušaji revizija Drugog svjetskog rata vrše se i na najvišim nivoima”, istakao je Ivancov.

Prema njegovim riječima, treba imati na umu da je cilj falsifikovanja istorije da se podijele ruski narod i njegovi saveznici po izmišljenim nacionalnim i/ili vjerskim osnovama.

,,Pri tome neprijatelji naše zemlje htjeli bi da nas vide da se kajemo za nepostojeće grijehe, a pod tim izgovorom mogu se lako ispostaviti konkretni teritorijalni i materijalni zahtjevi”, ukazao je Ivancov, prenose Nezavisne.

On je dodao da je manifestacija ,,Besmrtni puk“ veliko priznanje sjećanju na poginule za slobodu i otadžbinu i da je to istinski narodna akcija, ciji je smisao da objedini ljude na osnovu opštih ljudskih vrijednosti.

Ivancov je podsjetio da je ta akcija započela prije pet godina u Tomsku, u srcu Sibira, i da je tokom godina stekla široki patriotski karakter, omogućivši svima da 9. maja odaju počast i poštovanje podvigu slavnih predaka.

,,Besmrtni puk biće održan i ove godine u mnogim gradovima, a prvi put i u Banjaluci. Treba istaći da će manifestacija ovdje imati nepoliticki društveni karakter“, rekao je Ivancov.