Početna  /  Incidenti na početku suđenja ministra policije Srbije protiv NIN-a
Srbija Vijesti

Incidenti na početku suđenja ministra policije Srbije protiv NIN-a

U Višem sudu u Beogradu jutros je počelo suđenje – ministar policije Nebojša Stefanović protiv NIN-a, a ispred zgrade došlo je do incidenta kada su se sukobile dve grupe građana – jedna u kojoj su pristalice Stefanovića i druge koje su nosile transparent “Protiv terora vlasti”.

bg-sudjenje-nin

Među okupljenim građanima ispred zgrade suda u Timočkoj ulici je i gradski menadžer Goran Vesić. Oni su ministra Stefanovića, koji je i potpredsednik SNS, dočekali ovacijama.

S druge strane grupa građana držala je transparent na kojem piše “Protiv terora vlasti”. Oni su Stefanovića dočekali negodovanjem.

U jednom trenutku došlo je do međusovnog koškanja dve grupe, ali ih je policija u civilu vrlo brzo razdovojila, tako da nije došlo do ozbiljnijih incidenata.

Kako javlja naš izveštač, u tom metežu građanima sa transparentima polomljeni su drveni držači, ali su ih oni vrlo brzo zamenili.

Stefanović je tužio NIN i novinara i urednika tog lista Sandru Petrušić i Milana Ćulibrka.

Povod za tužbu je tekst u NIN od 16. juna ove godine pod naslovom “Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale”, a koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

nin_stefanovic

Tekst se odnosio na ulogu ministra Stefanovića u rušenju tri objekta u Hercegovackoj ulici i u njemu se navodi: “Rušenje u Savamali ukljucivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoci ministra policije.”

0 Shares
0 Shares
Copy link