Početna  /  Humanost radnika RiTE Gacko: Pomoć za Miroslava Vujadinovića koji boluje od multiple skleroze
Hercegovina nevesinje

Humanost radnika RiTE Gacko: Pomoć za Miroslava Vujadinovića koji boluje od multiple skleroze

GACKO –  Radnici RiTE Gacko samoinicijativno su izdvojili dio primanja i sakupili oko 5.460 KM za Nevesinjca Miroslava Vujadinovića koji je boluje od multiple skleroze i nalazi se u teškoj zdravstvenoj situaciji. Miroslavova penzija od 240 KM, uz 80 maraka koje dobija kao pomoć za njegu drugog lica, nedovoljni su da njima pokrije troškove života i liječenja.

Miroslav Vujadinović (FOTO: Moja Hercegovina)
Miroslav Vujadinović (FOTO: Moja Hercegovina)

Miroslav kaže da je znao za humanitarnu akciju, ali da ga je iznenadio sakupljeni iznos kao i vremenski period za koji je novac sakupljen.

„Hvala svim tim ljudima koji su učestvovali, ja se borim sa svojom bolešću duže vrijeme i svaka pomoć mi je dobrodošla kako bi preživjeli ja i moja porodica. Novac mi je već uplaćen na račun, a potrošiću ga na lijekove i one osnovne porodične potrebe“, skromno ističe Vujadinović i dodaje da mu mnogo znači to što ga ljudi nisu zaboravili i što mu na različite načine pomažu u borbi sa teškom bolešću.

Jedan od inicijatora humanitarne akcije Ilija Zubac izrazio je svoje zadovoljstvo što su njegove kolege podržale akciju i aktivno se uključili u nju.

„Dao sam prijedlog Boračkoj organizaciji RiTE Gacko da se organizuje akcija u sklopu firme za skupljanje pomoći i u saradnji sa sindikatom akcija je sprovedena. Naročito sam zadovoljan što su u ovoj, a i u svim dosadašnjim humanitarnim akcijama radnici pokazali svoju plemenitost i želju da pomognu onima koji su u lošoj situaciji“, rekao je Zubac.

Zubac kaže da se za humanitarnu akciju  odlučio kada je pročitao tekst o Miroslavu na “Mojoj Hercegovini”, a u razgovoru sa radnim kolegama shvatio da ih ima mnogo koji bi se uključili i pomogli. Kaže da ga je fasciniralo to što Miroslav uprkos teškom oboljenju ne odustaje i bori se za sebe i svoju porodicu.

„Ovo su sredstva sakupljena na dobrovoljnoj osnovi i dar su od srca radnika RiTE Gacko za Miroslava i njegovu porodicu“, rekao je Zubac i najavio da ovo nije kraj humanitarnog djelovanja kao i da su uporedo sa ovom akcijom sakupljali novac za Nevesinjca Milana Grahovca kojem je potrebna transplatacija jetre.

 

354 Shares

Ljubiša Bukvić

Diplomirao novinarstvo Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Od oktobra 2013. godine novinar/saradnik internet magazina "Moja Hercegovina".

354 Shares
354 Shares
Copy link