Početna  /  „Hifa“ blokirala treću nabavku goriva institucija Srpske
Nekategorisano

„Hifa“ blokirala treću nabavku goriva institucija Srpske

Inspektorat Republike Srpske obustavio je postupak nabavke goriva vrijedan 130.000 maraka nakon žalbe firme „Hifa petrola“ na objavljenu tendersku dokuemtanciju.

Postupak će, kako je navedeno biti obustavljen do donošenja odluke po žalbi.

Kako je CAPITAL ranije pisao, Inspektorat je zahtijevao da ponuđač ima benzinske pumpe na čak 39 lokacija a na svim tim lokacijama pumpe ima „Nestro Petrol“, dok su u Čajniču i jedini, čime su ostali ponuđači automatski diskvalifikovani.

CAPITAL je takođe objavio da zaposleni u Inspektoratu trenutno toče gorivo na „Nestro Petrolu“, iako još uvijek nije istekao okvirni sporazum sa prethodnim dobavljačem, odnosno „Hifa Petrolom“ koji traje do februara 2022. godine, niti je završen postupak nabavke goriva za narednu godinu.

U Inspektoratu su tada naglasili su sa ranijim dobavljačem raskinuli ugovor zbog neurednog izvršavanja ugovornih obaveza.

„Kako bismo obezbijedili normalno funkcionisanje ovog organa, pozvani su predstavnici „Nestro Petrola“ i zamoljeni da do okončanja postupka javne nabavke obezbijede isporuku goriva, na osnovu uslova ugovora o poslovnoj saradnji iz ranijeg perioda, ali bez prejudiciranja ishoda novog postupka javne nabavke“, naglasili su tada u Inspektoratu.

Podsjetimo, ovo je već treći postupak nabavke goriva institucija u Republici Srpskoj koji je obustavljen ili poništen.

Nedavno je poništen postupak nabavke goriva Narodne skupštine Republike Srpske jer je nakon žalbe firme „Naftaco“ utvrđeno da je NSRS pogodovala „Nestro Petrolu“.

Utvrđeno je da je NSRS favorizovala rusku kompaniju upravo tako što su kao jednu od lokacija naveli Čajniče gdje samo „Nestro“ ima benzinsku stanicu, čime su svi ostali ponuđači bili diskvalifikovani.

I Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je takođe tražilo da jedna od lokacija na kojima ponuđač mora imati benzinsku pumpu bude Čajniče, te je taj postupak obustavljen do okončanja žalbe „Hifa Petrola“.

Izvor: Capital

0 Shares
0 Shares
Copy link