Početna  /  HET proslavlja Svetog Iliju uz 300 zvanica: Jagnjetina otjerala hobotnicu sa slavske trpeze
Hercegovina

HET proslavlja Svetog Iliju uz 300 zvanica: Jagnjetina otjerala hobotnicu sa slavske trpeze

TREBINJE – „Hidroelektrane na Trebišnjici“ (HET) planiraju da proslave slavu uz 300 zvanica, a izabraće firmu koja će im za Svetog Iliju obezbijediti alkoholna i bezalkoholna pića, pečenje i kolače.

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ raspisale su tender za nabavku usluga keteringa za slavu preduzeća procijenjene vrijednosti 15.000 KM bez PDV-a, odnosno 17.550 KM sa PDV-om.

Za razliku od ranijih godina kada su tražili da na meniju, pored pečenja isključivo budu i morski plodovi, te da im se služi viski, ove godine su zahtijevana hrana i piće uopštenije definisani.

Raznovrsna hrana i piće prošle godine su traženi za 100 osoba, dok ove godine u HET-u računaju da ugoste tri puta više zvanica, što je vjerovatno bio jedan od razloga da se smanje apetiti za probirljiva nepca.

Pored kafe i sokova, traže i alkoholna pića i vina domaćih proizvođača.

Od predjela zahtijevaju hladne plate od domaćih suhomesnatih i mliječnih proizvoda, pršuta, sireva, maslina i priganica.

Za glavno jelo će se služiti teleća čorba, teleće i jagnjeće pečenje sa dodatkom krompira, sezonska salata, hljeb i slane pite.

Za dezert će gosti HET-a moći da biraju između voćne i čokoladne torte, sitnih kolača i sezonskog voća.

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ su prošlu godinu završile sa 5,5 miliona KM, dok su godinu ranije imale gubitak od 24,3 miliona KM.

Prihodi koje je ovo preduzeće ostvarilo iznose 69,8 miliona i povećani su za 41,6 miliona.

Rashodi HET-a lani su iznosili 61,8 miliona, i povećani su za 11,9 miliona.

To i ne čudi ako uzmemo u obzir kako su se u HET-u nedomaćinski ponašali prema sredstvima preduzeća, a što su pokazale i bahate nabavke alkohola, o čemu je portal CAPITAL pisao.

Broj radnika u HET-u povećan je tokom prošle godine sa 720 na 740 zaposlenih. Na njihove plate, naknade plata i ostale lične rashode lani je potrošeno 20,8 miliona, što je više za 1,6 miliona nego u 2017. godini.

Obaveze HET-a iznose 35,1 milion i rasle su nešto više od milion.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap