Početna  /  Haradinaj: Nisam se plašio Miloševićevih tenkova, a kamoli potjernica
Srbija Svijet Vijesti

Haradinaj: Nisam se plašio Miloševićevih tenkova, a kamoli potjernica

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, uhapšen u Francuskoj po potjernici Srbije, na fejsbuku je poručio prijateljima Srbije na Kosovu i van njega da se nije plašio tenkova Slobodana Miloševića, a kamoli da se plaši od njegovih potjernica.

(FOTO: REUTERS/Hazir Reka)
(FOTO: REUTERS/Hazir Reka)

– Mi se kao narod i pojedinci nismo plašili tenkova Miloševića, a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova: put države Kosovo neće moći niko da zaustavi – napisao je Haradinaj i poručio da će se vrlo brzo sresti na Kosovu.

On je izrazio žaljenje što neke države poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića.

– Za žaljenje je da neke države još poštuju odluke bivšeg režima Miloševića, dok se mnogo država kao što su Nemačka, Austrija i druge konačno odvojilo od tog režima i ne primenjuju njihove poternice – napisao je Haradinaj.

Ramuš Haradinaj uhapšen je u srijedu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998-99. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. Nadležni sud u Francuskoj odlučio je juče da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtjev za ekstradikciju.

Haradinaj je još jednom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vrijeme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

0 Shares
0 Shares
Copy link