Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Haradinaj: Nisam se plašio Miloševićevih tenkova, a kamoli potjernica

  Podijeli:

  Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, uhapšen u Francuskoj po potjernici Srbije, na fejsbuku je poručio prijateljima Srbije na Kosovu i van njega da se nije plašio tenkova Slobodana Miloševića, a kamoli da se plaši od njegovih potjernica.

  (FOTO: REUTERS/Hazir Reka)
  (FOTO: REUTERS/Hazir Reka)

  – Mi se kao narod i pojedinci nismo plašili tenkova Miloševića, a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova: put države Kosovo neće moći niko da zaustavi – napisao je Haradinaj i poručio da će se vrlo brzo sresti na Kosovu.

  On je izrazio žaljenje što neke države poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića.

  – Za žaljenje je da neke države još poštuju odluke bivšeg režima Miloševića, dok se mnogo država kao što su Nemačka, Austrija i druge konačno odvojilo od tog režima i ne primenjuju njihove poternice – napisao je Haradinaj.

  Ramuš Haradinaj uhapšen je u srijedu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998-99. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. Nadležni sud u Francuskoj odlučio je juče da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtjev za ekstradikciju.

  Haradinaj je još jednom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

  Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vrijeme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI