Početna  /  Hag krio moždane udare Ratka Mladića
Republika Srpska Svijet

Hag krio moždane udare Ratka Mladića

Ratko Mladić je imao nekoliko manjih moždanih udara u posljednjih pet godina, što je Haški tribunal krio od njega, porodice i javnosti, pišu beogradske “Večernje novosti”.

List navodi da se to otkrilo tek sada kada je tim odbrane dobio medicinske snimke koje je godinama tražio od suda, ali ih nije dobijao zbog raznih opstrukcija.

Generalov sin Darko Mladić rekao je za ovaj list da su te snimke sada analizirali srpski ljekari i utvrdili Mladićevo teško zdravstveno stanje, na šta je porodica sve vrijeme upozoravala.

“Sada je nesporno da je od 2012. pa do marta ove godine imao nekoliko moždanih udara. Јedan ozbiljan je imao u decembru, a snimali su mu glavu tek u martu i na tom snimku se vidi da je preživio moždani udar”, naveo je Darko Mladić.

On je ukazao da je general Mladić ljetos imao još jedan moždani udar, ali da nema dokaza jer Hag nije dostavio snimke.

Kako ističe, svi snimci glave generala Mladića urađeni su bez takozvanog kontrasta, što znači da je teže na njima uočiti tragove bolesti.

Darko Mladić kaže da su posljedice tih moždanih udara iz mjeseca u mjesec uočljivije i izraženije.

“Hronično ima visok krvni pritisak i umjesto da mu daju lijekove za to, oni ga šalju na jogu. Izrazito se zamara, nekada spava i po 16 sati, a onda opet ima nesanice zbog bolova”, rekao je Darko Mladić.

On navodi da su u Tribunalu započeli nove opstrukcije, jer ne dozvoljavaju braniocu Dani Ivetiću da ga posjeti u ponedjeljak.

“Njihovo obrazloženje je da ne može da ga vidi, jer dovodi člana našeg pravnog tima, a nije ga najavio deset dana unaprijed i nije obasnio zašto ga dovodi. Sad izmišljaju tehničke prepreke”, rekao je Darko Mladić.

0 Shares
0 Shares
Copy link