Početna  /  GP i CJB Trebinje spremni u slučaju dolaska migranata
Hercegovina

GP i CJB Trebinje spremni u slučaju dolaska migranata

TREBINjE – Granična policija (GP) BiH ne može sama kontrolisati situaciju, ukoliko dođe do ulaska migranata u BiH, već joj je za tu misiju potrebna saradnja sa ostalim bezbjednosnim strukturama u BiH. Saradnja Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje sa GP-om je na zadovoljavajućem nivou i u planu su zajedničke akcije ukoliko migranti dođu na teritoriju koju pokriva ovaj centar.

Foto: MoJa Hercegovina
Foto: MoJa Hercegovina

Ovo je saopšteno danas novinarima u Trebinju nakon sastanka načelnika CJB Trebinje Žarka Lakete sa direktorom GP Zoranom Galićem, te zamjenikom direktora Zijadom Srabovićem.

Galić smatra da je sa profesionalnog stanovišta nerealna ocjena da ruta kretanja migranata ide preko Trebinja, ali da su njihove strukture ipak pripravne u slučaju da do toga dođe.

„Moramo biti svjesni da u narednom periodu može doći do situacije koja može ugroziti određenu sigurnost. Međutim, mi još uvijek nemamo informaciju da će se migranti kretati na ovom području, ali mi, ipak, usklađujemo naše aktivnosti da bi sveukupna situacija bila na zadovoljavajućem nivou. Mi ćemo iz naše nadležnosti biti spremni da odgovorimo svim izazovima i  studiozno pristupamo svakom prolemu granice naše države“, rekao je Galić.

On je istakao da je do sada neznatan broj migranata u pojedinačnim slučajevima u legalnoj proceduri prešao bh. granicu, odakle su otišli preko Beograda, ka Zapadnoj Evropi.

I iz CJB Trebinje su kazali da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa GP, ali da će ona u budućnosti morati biti dovedena na viši nivo.

Današnja posjeta, kako je rečeno, prva je zvanična posjeta menadžmenta GP Centru javne bezbjednosti Trebinje.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link