Gorica pobjednik “Jelen kupa Trebinje 2016”

TREBINJE – Ekipa naselja Gorica pobjednik je 60. tradicionalnog trebinjskog turnira u malom fudbalu, koji ove godine nosi naziv „Jelen kup Trebinje 2016“. Rezultatom 8:2, Gorica je u večerašnjoj finalnoj utakmici odnijela ubjedljivu pobjedu nad ekipom naselja Tina Stanica.

Ekipa Gorice sa svojim navijačima (FOTO: Moja Hercegovina)
Ekipa Gorice sa svojim navijačima (FOTO: Moja Hercegovina)

Ekipa naselja Bregovi izborila se za treće mjesto pobjedom nad ekipom Centra.

Kao i svake godine, i ovoga puta učesnicima turnira dodijeljena su posebna priznanja. Titulu najperspektivnijeg igrača turnira ponio je Bojan Kovačević, dok je za najboljeg golmana proglašen Risto Perišić, čuvar mreže pobjedničke ekipe.

Vlado Bogdanović, takođe igrač pobjedničkog tima, proglašen je za najboljeg igrača, a njemu je uručen pehar u znak sjećanja na Nebojišu Mašića, dugogodišnjeg igrača ovog turnira, koji je poginuo u otadžbinskom ratu. Bogdanović je ovom prilikom istakao da mu ova titula ne bi pripala bez saigrača i navijača koji su ih snažno bodrili sve vrijeme.

– Bez njih ne bi bilo ništa. Utakmica je bila veoma teška, ali uz naše navijače i ovu podršku sve je bilo lakše – kazao je Bogdanović.

Vlado Bogdanović (FOTO: Moja Hercegovina)
Vlado Bogdanović (FOTO: Moja Hercegovina)

Predrag Trifković, igrač Tine, kaže da nije nezadovoljan drugim mjestom, a smatra da je njegov tim imao mnogo sreće što je dogurao do finala.

– Malo nam je falilo da ispadnemo iz grupe, a ipak smo došli do samog kraja. Nemamo šta da žalimo, drugo mjesto nije loše – rekao je Trifković i dodao da ne zna da li su za pobjedu Gorice bili presudni navijači, sreća ili neki drugi faktor.

Organizator turnira je Javna ustanova „Trebinje sport“, a njen direktor Dragan Mrdić smatra da je ovo najbolji način da se promoviše sport.

– Sve tri sedmice dok je trajala olimpijada tribine su bile pune i ovo je najbolja promocija sporta, drugarstva i kulture, jer je sve proteklo bez ijednog problema – istakao je Mrdić.

Osim pehara, najboljim ekipama turnira uručene su i novčane nagrade i to 2.500 KM za prvo, 750 KM za drugo i 500 KM za treće mjesto.

Pokrovitelj turnira je Grad Trebinje, a sponzor kompanija „Jelen pivo“ koja će omogućiti pobjedniku da, zajedno sa još sedam ekipa, učestvuje na turniru za prvaka Republike Srpske koji će biti održan u Banjaluci.

Jelena Denda

Autor